Frågor och svar

Varför måste IID-nummer anges när man skapar ett konto?

IID-nummret krävs för att kansliet ska kunna registrera genomförda utbildningar. T.ex. krävs det att Skyttekortsutbildningen registreras för att tävlingslicensen ska aktiveras, annars är tävlingslicensen ogiltig trots att man betalat den.

 

Var hittar man sitt IID-nummer som krävs för att skapa ett konto?

Först och främst måste du finnas inskriven i föreningens medlemsregister (IdrottOnline) med fullständigt personnummer, då tilldelas man ett IID-nummer (IdrottsID).

När du finns med i medlemsregistret finns det olika sätt för att ta reda på IID-numret:

  • Logga in i Tävlingskalendern, klicka på ditt namn uppe till höger och därefter fliken "Medlemskort", IID-numret är angivet på medlemskortet. Se exempel här.
  • Kontakta föreningens administratör i IdrottOnline (medlemsregistret) som kan se alla medlemmars IID-nummer.
  • Kontakta Skyttesportförbundets kansli på 08-699 63 70 eller office@skyttesport.se så hjälper vi till med att plocka fram ditt IID-nummer.

 

Varför går det inte att klicka på länken i aktiveringsmailet när kontot ska skapas?

Vissa e-posttjänster blockerar länkar så det inte går att klicka på dem av säkerhetsskäl, kopiera då istället adressen och klistra in i adressrutan i webbläsare för att aktivera kontot.

 

Måste man göra utbildningarna via Utbildningsportalen?

Skyttekort
Nej, de digitala utbildningar för Skyttekorten är ett alternativ då de även kan göras tillsammans med en examinator. Skytten väljer själv om denne vill gå en utbildning digitalt eller med en examinator.

Läs mer på Gå en skyttekortsutbildning

Steg 1 - Ledare
Ja, Steg 1 är helt digitala utbildningar i Utbildningsportalen.

 

Går det att använda Utbildningsportalen via mobiltelefon eller surfplatta?
Ja, Utbildningsportalen använder sig av en lärplattform som heter Moodle. Systemet är både mobilanpassat och har utvecklat en egen app som kan användas för att gå utbildningar.

Appen finns på både App Store och Google Play, klicka här för att ladda hem appen.

Vi rekommenderar dock att använda Utbildningsportalen via dator som systemet är anpassat för.

 

Kan man lämna en utbildning och komma tillbaka senare?
Ja, allt som görs i en utbildning sparas. Du kan närsomhelst lämna en utbildning och logga ut ur Utbildningsportalen för att komma tillbaka vid ett senare tillfälle och fortsätta där du lämnade.

 

Vad händer om man inte svarar rätt på tillräckligt många frågor?
Om man inte klarar tillräckligt många frågor för att gå vidare i utbildningen får man helt enkelt göra ett nytt försök på frågorna, dock kan det slumpas fram helt nya frågor vid nästa försök.

 


Senast uppdaterad: 24-04-25 av Eric Wallberg