Elitverksamhet

Svenska Skyttesportförbundet bedriver elitverksamhet i alla grenar, på olika nivåer. Vissa grenar finns med i OS-programmet, ett antal har VM eller EM som högsta tävling medan andra samlar skyttar till SM.

Tillsammans med grensektionerna finns topp-, utmanar-, satsnings- och junior-grupper där skyttarna utvecklar sitt skytte mot förbundets vision: Svensk Skyttesport - idrott i världsklass.

Då varje landslagsuppdrag har lite olika regler för deltagande och inriktning tas deltagarna ut för respektive tävling, vilket gör att det under ett år är många skyttar som får tävla för Sverige.

SOK:s Topp- och talangskyttar
SvSF har under början av 2020 fem skyttar med i Sveriges Olympiska Kommittés topp- och talangprogram, och dessa skyttar får därmed stöd av SOK i sin satsning mot framtida OS. Det är:


Marcus Svensson (Lerduva)
Stefan Nilsson (Lerduva)
Victoria Larsson (Lerduva)
Marcus Madsen (Gevär)

Spelregler
För alla landslagsskyttar som representerar SvSF gäller våra spelregler som innehåller bland annat antidopingregler och alkohol- och narkotikaregler. Vill du tävla utanför Sverige krävs att du har tävlingslicens och fyller i samt skickar in spelreglerna.

Här hittar du SvSF:s spelregler.

Alkohol- och drogpolicyn antogs vid Förbundsmötet 2010.
Antidopingreglerna finns här

Senast uppdaterad: 23-11-27 av Richard Gardt

Antidoping Sverige -Ren Vinnare

E-utbildningen Ren vinnare tar upp det mest grundläggande inom antidoping. Den tar 30 min att genomföra och riktar sig särskilt till idrottsutövare, men också till tränare och annan stödpersonal.