Sävsjö (RIG)

Svenska Skyttesportförbundets Riksidrottsgymnasium (RIG) drivs av Aleholm och Sävsjö Skyttecenter med inriktning mot pistol och gevär.

 

Riksidrottsgymnasium (RIG)

Som RIG-elev har du ambitionen att satsa på en internationell elitkarriär som senior och ges möjlighet att satsa på sitt skytte. Tränarna på skyttegymnasiet är välutbildade inom sina respektive discipliner och flera andra relevanta områden.

Sävsjö Skyttecenter används även regelbundet för träningsläger med flera av våra landslag och andra satsande skyttar vilket ger bra erfarenhetsutbyte för eleverna.

RIG utvärderas och kvalitetssäkras av Riksidrottsförbundet (RF) som bistår med extra stöd till tränarna och eleverna. RF ställer omfattande krav för att få anordna en RIG-utbildning som är riksrekryterande och alla som antas till utbildningen är garanterade inackorderingsbidrag om de inte redan bor på studieorten. 

 

Aleholm och Sävsjö Skyttecenter

Skytteträningen genomförs på Sävsjö Skyttecenter inom ramen för ämnet specialidrott. Eleverna får tillgång till skjutbanor med elektronisk markeringsutrustning på 50, 25 och 10 m. Det finns även en utomhusbana för 25 och 50 m drygt fyra kilometer från Sävsjö centrum.

Utöver detta erbjuder skolan möjlighet till konditions- och styrketräning samt ytterligare skytteträning på fritiden. 

Eleverna på Skyttegymnasiet bor på ett elevboende i närheten av skyttecentret.

Läs mer om Aleholms gymnasieutbildningar och idrottsgymnasium på skolans hemsida.

Följ Skyttegymnasiet i Sävsjö på Facebook.

 


Senast uppdaterad: 22-11-07 av Richard Gardt