Gå en skyttekortsutbildning

Föreningen, som är verksamhetsansvarig, beslutar hur deras medlemmarna ska genomföra sin Skyttekortsutbildning. 

Skyttekortsutbildningen kan genomföras antingen digitalt i Utbildningsportalen (utbildning.skyttesport.se) eller fysiskt tillsammans med en examinator.

 

Skyttekortsutbildning via Utbildningsportalen

 • Kräver att man finns inskriven i föreningens medlemsregister i IdrottOnline med fullständigt personnummer, då tilldelas man ett IID-nummer (IdrottsID) som måste anges vid registreringen av kontot i Utbildningsportalen.
 • Teoretisk utbildning med frågor som examination.
  OBS! För Pistolskyttekortet krävs även ett praktiskt kompetensprov med examinator (se prestationskraven under "Vanliga frågor om skyttekortet").
  Skytten kan välja på att göra teoretiska delen digitalt eller i pappersformat med en examinator.

Läs mer om Utbildningsportalen

 

Skyttekortsutbildning tillsammans med en examinator

Föreningen/distriktet som önskar ha en skyttekortsutbildning kontaktar själva en examinator för att boka in ett lämpligt tillfälle, lista över examinatorer hittas längst ner på sidan.

Vid Skyttekortsutbildning med examinator kan man med fördel även genomföra ett praktiskt prov, detta beslutas av föreningen som är verksamhetsansvarig.

 • Utbildningsmaterialet hittas i Utbildningsportalen alternativt fås av examinatorn.
 • Teoretiskt prov i pappersform.
 • Praktiskt prov tillsammans med examinatorn i de fall föreningen beslutat detta.

Utbildningar som görs tillsammans med en examinator kan genomföras som studiecirkel i samarbete med SISU Idrottsutbildarna. Möjligheten finns även att genomföra utbildningen i kursform.

 

Utfärdande av Skyttekortet

För att Skyttekortet ska kunna utfärdas måste skytten finnas med i föreningens medlemsregister i IdrottOnline.

Efter att Skyttekortsutbildningen är klar och kansliet registrerat detta skickas ett bekräftelsemail till skytten på den e-postadress som finns registrerad i föreningens medlemsregister (IdrottOnline). I mailet finns även instruktioner om hur du kan köpa din tävlingslicens via Swish eller SvSF:s tävlingskalender.

Pistol: De som önskar tävlingslicens för pistol behöver inte ta SvSF:s Skyttekort om man redan har Pistolskyttekort via Svenska Pistolskytteförbundet. Men vi behöver se Skyttekortet, skicka därför en bild av kortet till oss via mail eller post, i samband med att man ansöker om tävlingslicens.

 

Fysiskt Skyttekort

Om man önskar få ett fysiskt Skyttekort hemskickat efter utbildningen kostar detta 50 kr.

Betalningen för fysiskt Skyttekort kan göras antingen med Swish eller via Bankgiro:

 • Swish: 123 070 20 68, ange ditt IID-nummer eller personnummer samt ”fysiskt kort”.
 • Bankgiro: Bankgironummer 834-7718. Ange ditt IID-nummer eller personnummer samt ”fysiskt kort” så skickas det hem till dig

 

Frågor?

För frågor gällande Skyttekortsutbildningarna i Utbildningsportalen kontakta kansliet, övriga frågor hänvisas till examinatorerna alternativt er föreningen som är verksamhetsansvarig.

Se vanliga frågor och svar om Skyttekortet

 

Lista på examinatorer:
Lista med samtliga, av distrikten godkända*, examinatorer i Field Target(F), Gevär(G), Kpist(K), Lerduva(L), Pistol(P) och Viltmål(V).

Examinatorer

 

*Distrikten tillsätter själva sina examinatorer.

 


Senast uppdaterad: 23-12-04 av Eric Wallberg