VM-bronsfinal för gevärsjuniorerna i mixed

Amanda Karlsson och Victor Lindgren fortsätter rada upp starka resultat på den internationella scenen. Idag sköt de sig vidare till bronsfinal i luftgevär mixed teams på VM, där det tyvärr blev förlust mot det indiska laget.

Gevärsjuniorerna Amanda Karlsson och Victor Lindgren har redan etablerat sig i toppskiktet av juniorvärldseliten. I synnerhet som lagkonstellation i mixed teams-klassen där de i våras bärgade ett EM-brons i norska Hamar och i dagens VM-tävling i Kairo höll mixedparet åter sig framme i täten. Med 625.1 poäng på kontot kunde de säkra en 6:e plats i grundomgången som, i och med de nya reglerna som infördes i år, innebär en direkt avgörande bronsmatch mot trean. Ettan och tvåan gör upp i en final om guldet och silvret medan fyran och femman duellerar om den andra bronspengen. 

Det svenska laget ställdes mot Indien i sin bronsmatch och det var länge jämnt mellan lagen men vid ställningen 8-8 kunde Indien rycka ifrån och lägga beslag på den ena bronsmedaljen. 
Trots missad VM-medalj var både Amanda och Victor nöjda med dagens resultat. 
- Dagens match var bara njutning. Såklart hade jag nerver men var oerhört mer självsäker på mitt skytte i denna matchen, säger Amanda och fortsätter: "Jag litade på det jag gjorde och hade bra fokus genom hela matchen. Det var riktigt roligt att få visa att man har där och göra". 

Amanda noterade 313.8 poäng och Victor stannade på 311.3 i grundomgången. 
Victor Lindgren utrycker en gnutta självkritik och berömmer istället sin partner.
- Dagens match var väl helt okej från min sida. Jag hade lite svårt med höjden, antingen sköt jag högt eller lågt men lyckades få ihop ett stabilt resultat ändå. Det är tur man har en mixpartner som Amanda som kan leverera på hög nivå. 

Lagledaren Paul Larm fyller på med mer beröm till sina juniorer. 
- Stabil insats av båda. Det syntes att dom var stärkta av sina individuella matcher, närvaron var på plats direkt, hög arbetsmoral från båda. Vi får även passa på att tacka för allt stöd hemifrån. 

Amanda Karlsson betonar hur viktigt det är att få med sig sådana här kvitton som styrker tesen att all hård träning ger resultat.
- Alla mästerskap som jag får åka på är guld värda och jag märker hur jag som skytt utvecklas till det bättre. Man lär sig oerhört mycket om sig själv och som idrottare. Det är ju detta som man vill åt och strävar efter att få åka på. Detta visar bara på hur pass bra vi svenska skyttar är och att vi kan konkurrera mot de bästa i världen.

Se Amanda och Victors bronsmatch på Youtube


 

Richard Gardt 22-10-21