Victoria Larsson i VC-final i Kairo - slutade femma

Victoria Larsson lyckades knipa en finalplats i damernas skeet i världscupen i Kairo med 115 träffar. Vickan fick en bra start i finalen men sedan kom bommarna lite för tätt och hon slutade femma.

Victoria Larsson tog sig vidare till final i säsongens första världscuptävling. I ett kyligt och blåsigt Kairo var det många skyttar som hade svårt att pricka duvorna vilket resultaten i grundomgången vittnar om. Victoria träffade 115 duvor vilket sällan brukar räcka till final i världscupsammanhang men i de svåra väderförhållandena var hennes resultat tillräckligt bra för att knipa en femte plats och avancera till final. 

I finalen fick "Vickan" en bra start och låg tvåa efter de första 20 duvorna. Första skytt att bli utslagen i finalen var tjeckiskan Barbora Sumova, och i det läget hade Vickan tre duvor upp på Lucie Anastassiou från Frankrike. Men fransyskan svarade upp med träffsäkert skytte de efterföljande tio duvorna medan bommarna kom om vartannat för svenskan. Victoria tappade snabbt placeringar och med två bommar på sista stationen var hon snöpligt nog utslagen. En VC-final med en femte placering i säsongspremiären får ändå ses som en klart godkänd start på 2024 av Dannemoraskytten. 

Förbundskapten Therese Lundqvist ger följande kommentar om Victorias insats;
– Vickan gör en bra tävling och tog viktiga rankingpoäng. Det var lite svårt att se andra duvan emellanåt men hon kämpade på bra och visar att hon är en skytt att räkna med när det kommer till finaler. Om en vecka är det dags för världscup nr 2 som går i Rabat, Marocko.

Victoria tog hem 588 rankingpoäng för finalplatsen i Kairo och avancerade från 18:e till 16:e plats på världsrankingen. 

VIDEO: Se finalen i repris här. 


 

Richard Gardt 24-01-30