Victoria Larsson i världscupfinal på Cypern

För att ha chans på final behövde Victoria Larsson pricka minst 24 duvor i sin sista serie. Hon prickade alla 25 och gick vidare till finalrundan. En särskjutning satte dock stopp för hennes medaljchanser redan i semifinalen. 

Victoria Larsson var i ledning i damernas skeet efter första dagen i Larnacas världscup på Cypern. Men när hon imorse inledde med att bara träffa 22 av 25 duvor i fjärde serien satte hon sig själv i en svår situation inför den femte och sista skjutserien. Då visade "Vickan" upp nerver av stål och pangade lugnt och säkert ner alla 25 duvorna och säkrade därmed en finalplats med 119 i totalpoäng. Hon kunde därmed avancera vidare till sin tredje världscupfinal hittills i karriären. 

Victoria Larsson var sedan ytterst nära att ta sig vidare till medaljfinalen. Efter att samtliga 30 skott i semifinalen var skjutna låg Victoria och Yiting Jiang, Kina, jämsides med 24 träffar vardera. Vem som skulle få lämna tävlingen och vem som skulle ha chans på medalj fick då avgöras i en särskjutning, skyttets motsvarighet till hockeyns "sudden death".
Spänningen blev dock kortvarig då Victoria bommade en av sina två första duvor medan kinesiskan säkert prickade bägge sina och därigenom säkrade avancemanget.

Victoria Larsson Larnaca Världscup 2023Victoria stod för en riktigt bra prestation på Cypern, men fick ge sig i särskjutning i ena semifinalen. 

- Riktigt nöjd att gå till semi, men såklart surt att snubbla på målsnöret för att få skjuta final, konstaterar Victoria strax efter den snöpliga sortin.

Viktiga rankingpoäng för Vickan
Trots den missade sista duvan har Victoria Larsson skjutit riktigt stabilt i de svåra vindförhållandena på Cypern. Förbundskapten Therese Lundqvist ger Victoria beröm för insatsen;
- Vickan gör en mycket bra tävling. Starkt att avsluta med 25 i sista serien i grundomgången. Hon sköt en väldigt bra shoot-off om plats i rankingmatchen. Semifinalen var stabil trots kluriga duvor. Nu laddar vi om för GP-tävlingen i Frankrike om två veckor.

Victoria inledde årets tävlingssäsong med världscuptävlingen i Doha i början av mars. Där gick det betydligt sämre för henne, då hon sköt ett resultat långt under hennes normala kapacitet. Så dagens finalplats på Cypern är stort steg i rätt riktning. Dessutom gav det henne välbehövliga rankingpoäng i jakten på en kvotplats.

- Ja, det är bara att köra på, trots att det känns tufft. Nöjd över att ha fått till en bra tävling, säger Victoria.

112 för båda herrskyttarna
Det fanns även två svenskar med i herrarnas startfält. Edvin Moberg, som låg på 65 träffar efter första dagens tre serier, avslutade tävlingen starkt med med en 23:a och 24:a. Det gav honom 112 poäng totalt och han slutade på 64:e plats bland herrarna. Mark Binnermark fick inte till ett lika bra resultat här på Cypern som i Doha i början av månaden. Även Mark stannade på 112 poäng i Larnaca och placerade sig fyra platser bakom Edvin. 

På fredag startar trap-tävlingen där Rickard Andersson-Levin och Andreas Norlén deltar. 

Resultat världscupen, Larnaca 
Skeet - Damer

Skeet - Herrar 


 

Richard Gardt 23-03-28