Victoria Larsson GP-sjua i Doha

Det är inte bara luft-EM som avgjorts i veckan. Parallellt har det skjutits en GP i Doha där tre svenskar fanns med. Victoria Larsson var nära att nå årets tredje final men rök i särskjutning.

Samtidigt som våra luftskyttar har tävlat i Ungern har tre av våra lerduveskyttar varit iväg till Doha och skjutit en Grand Prix. Veckan inleddes med trap-tävlingarna där OS-aktuelle Rickard Levin Andersson fanns med i det 96 man starka startfältet. Rickard fick slita för träffarna men kunde till slut positionera sig på en 26:e plats med sina 117 träffar. Resultat mellan 122-123 krävdes för att bli en av de sex finalisterna. 

Victoria Larsson var närmast att nå final. Med 115 träffar fick hon chansen att särskjuta om sin tredje raka internationella final. Men denna gång gick det tyvärr inte vägen och hon fick finna sig i att sluta som sjua bland de 34 startande damerna. Med två raka VC-finaler hittills i år och nu denna sjunde plats i Doha har Victoria inlett säsongen minst sagt lovande. 

Henrik Jansson var enda svenska deltagaren i herrarnas skeet då Marcus Svensson tvingats ställa in sin medverkan strax före avresan. Henrik fick med sig en 18:e plats på 117 träffar. För final krävdes minst 120 poäng. 72 skyttar kom till start i herrskeeten. 

Förbundskapten Therese Lundqvist skulle egentligen också varit med på resan men tvingades även hon avboka i sista stund. Hon har dock haft daglig kontakt med skyttarna under veckan och summerar här sina intryck av deras insatser i Doha;
– Enligt rapporter så har det varit ganska blåsigt under skeettävlingen. Vickan visar på fortsatt fin form och fick särskjuta om sista finalplatsen. Tyvärr drog hon det korta strået denna gång, vilket såklart är surt. Henrik gör en okej tävling. Vi vet att han har en högre kapacitet i sig. Marcus Svensson blev tyvärr sjuk precis innan avresa och fick därför stanna hemma. De internationella tävlingarna och värmelägren har duggat tätt för våra lerduveskyttar så nu får de lite vila och ladda om batterierna inför tävlingarna längre fram i vår.

Resultat GP Doha
Skeet - Damer

Skeet - Herrar

Trap - Herrar


 

Richard Gardt 24-03-02