Slutrapport världscupen i München

Världscupen i München är över. Tävlingen har dominerats av de kinesiska gevärsskyttarna. För svenskarnas del levererades det tyvärr inga toppresultat här - förutom Victor Lindgrens 631.2 i luftgevär tidigare i veckan.  

Världscupen i München avrundades idag för svensk del. På schemat stod 50m 3x20 och mixed i luftpistol. Men vi inleder med att summera resultaten från gårdagen, som bara rapporterades på vår Facebook-sida.

Marcus Madsen sköt fina 589 i elimineringen och tog sig vidare till kvalifikationen i 3x20.
Victor Lindgren blev däremot utslagen redan i elimineringen då han bara sköt 572, vilket inte räckte för att gå vidare.

Under onsdagen avgjordes även luftpistolskyttets grundomgång. Damklassen bestod av 90 deltagare, varav en svensk; Stina Lawner. Hennes 559 poäng resulterade i en 76:e plats. På herrsidan blev Isac Ahlqvist 48:a med 573 poäng. Jesper Gäf Persson sköt 565 som placerade honom som 83:a av 110 startande.

Men i dagens kvalifikation lyckades inte Marcus upprepa gårdagens fina resultat. Marcus sköt 194, 195, 194, totalt 583, så han fick finna sig i en placering längre bak i resultatlistan denna dag. För final krävdes minst 592 och 37 innertior som grädde på moset. De kinesiska gevärsskyttarna har onekligen imponerat här i München; idag sköt Liu Yukun tangerat världsrekord i kvalifikationen på 597.  Kina har tagit fyra guld och två brons i denna världscup och slagit eller tangerat fem världsrekord i gevärsgrenarna! 

På eftermiddagen var det duett i luftpistol där det svenska laget representerades av Stina Lawner och Isac Ahlqvist. Isac fick in 283 poäng på sina tre serier och Stina sköt 281 - vilket gav ett resultat på 564 och det innebar 32:a plats av 47 startande lag. 

Vi konstaterar därmed att säsongens sista världscuptävling i pistol och gevär är avgjord (på morgondagens program är endast finalerna i 3x20). Victor Lindgrens 631.2 i luftgevär var största glädjeämnet.
Nästa vecka drar lerduveskyttarnas sista världscup för säsongen i gång, då i Lonato, Italien.

Världscupen i München
Resultat

Richard Gardt 24-06-06