Rapport från ISSF:s generalförsamling

Förbundschef Jonas Edman och Janine Kettels från vår styrelse är på plats i Sharm el Sheikh i Egypten där ISSF håller sin årliga generalförsamling. 

Förbundschef Jonas Edman och Janine Kettels, Vice Ordförande, internationella relationer i SvSF styrelse är på plats i Sharm el Sheikh i Egypten där ISSF (internationella skyttesportförbundet) håller sin årliga generalförsamling. 

Jonas Edman skriver följande i ett sms: "Idag väljs ISSF nästa styrelse på ISSFs 70:e generalförsamling. Vi förväntar oss ett jämt val. Förhoppningsvis får vi en stark och bra styrelse som jobbar för idrottens bästa efter valet. Vi kommer göra vad vi kan genom att rösta på bra kandidater."

En stund senare rapporterar Jonas att Luciano Rossi, från italien har valts till ny ordförande i ISSF och tar därmed över positionen från Vladimir Lisin, Ryssland. 

Jonas kommenterar ytterligare dagens händelser i Sharm El Sheikh:
"Styrelsens utformning blev inte helt klar idag då den kontinentala representation inte är färdig ännu. Det man dock kan säga redan nu är att det blir till mycket stor del helt ny styrelse. Vi är nöjda med utfallen i de flesta val. Jag tror att ISSF kommer i utvecklas i en annan riktning i framtiden. Vi måste dock låta det nya styret få jobba i lugn och ro en tid framöver."


Luciano Rossi valdes till ny ordförande i ISSF

Richard Gardt 22-11-30