Nöjda pistolskyttar trots blygsamma VM-placeringar

Morgan Johansson sköt en av säsongens högsta tävlingspoänger och Isac Ahlqvist stod för en lovande VM-debut men det räckte inte till några framskjutna placeringar i herrarnas luftpistol.

VM-tävlingarna i Kairo fortsatte under lördagen med tre svenska pistolskyttar med på skjutbanan när 10 m luftpistol skulle avgöras för både herrar och damer.
I herrklassen startade Morgan Johansson i första skjutlaget och sköt 575 som är en av hans bättre tävlingspoänger denna säsong, senast han sköt ett bättre resultat (i en ISSF-tävling) var just här i Kairo tidigare i våras på världscupen då han blev 12:a på 580. Men dagens resultat räckte bara till en 42:a plats på VM. För att nå semifinal krävdes 582 poäng och 20 innertior. 
-  Det var lite upp och ner idag, började starkt (97) när adrenalinet och tankarna flödade, sedan lugnade jag ner mig lite och tankar på det tekniska genomförandet tog över, det blir sällan bra när man försöker göra allt rätt. Mycket 9.9 och 9.8 vilket höjer graden av frustration. Hade man räknat med decimaler så hade jag legat riktigt bra till tror jag. Överlag nöjd ändå, en lärdom och erfarenhet rikare, sammanfattar Morgan. 

Vad tar du med dig för lärdomar och erfarenheter från den här säsongen?
- Lite udda säsong kanske, eftersläpningar av corona och någon typ av mellanår med färre tävlingar än normalt kanske. Nästa år blir det full rulle. Kommer att försöka åka på så många tävlingar jag bara kan. Har "ledigt" från jobbet första kvartalet för att kunna fokusera 100% på skyttet. Kör ju 50% FM-elit men kommer att byta till helledigt första kvartalet mot heltid på jobbet sista kvartalet under uppbyggnadsperioden av säsongen, berättar Morgan. 

VM-debut för Isac Ahlqvist
Den andre svenske deltagaren i herrklassen var 22-årige Isac Ahlqvist som gjorde sin VM-debut som senior. Isac slutade på 61:a plats med 572 poäng. Han delar med sig av följande tankar efter matchen. 
 - Det var okej idag. Hade en tuff start, mina första 15 skott stämde inte överens med vad jag såg. Fick börja om efter det, sen sköt jag precis som jag skulle. Var något poäng under hela tiden, men låg jämn med en del andra toppskyttar som Ole-Harald Aas mestadels av matchen. Sen tappade jag mycket på mina två sista skott som drog ner mig yttligare på placering. Man önskar alltid att man är bättre såklart, men det var min VM-debut. Så jag ska ändå säga att jag gjorde ett bra arbete, skriver Isac i ett textmeddelande. 

Vendela Sörensson skjuter damernas luftpistol senare denna eftermiddag. 

VM Gevär/Pistol Kairo
Resultat - Herrar 10 m luftpistol 


 

Richard Gardt 22-10-15