Meriterande EM-placeringar för pistolskyttarna

I dagens EM-rapport från Osijek kan vi meddela att pistolskyttarna Emil Thomsson och Bernt Alpenhoff levererade resultat som räckte till respektabla placeringar. 

Krut-EM avrundade idag andra veckan av intensivt tävlande. På dagens program stod grovpistol för seniorerna, sportpistol för juniorerna och för gevärsjuniorerna var det duett/mixed. 

Vi inleder med pistoljuniorerna där Emil Thomsson utmärkte sig med en nionde plats. Lagledare Lars Erik Bjuhr rapporterar; 
"Emil Thomsson på 9:e plats med 570 poäng och Christian Sternbrink på plats 16 med 562 poäng. Mycket bra i snabbskjutningsmomentet av Emil med 287p. I precisionensmomentet sköt Emil 283 och Christian 285. Christian inledde snabbskjutningen med en 87 serie men tog tag i sitt skytte och kom igen och fick ihop 277p. Bra EM för juniorerna och de visar att de kan prestera i de internationella mästerskapen."

Bernt Alpenhoff EM-tia i gropistol
Lars-Erik fortsätter sin rapport med fokus på seniorernas insatser i grovpistol; 
"Bernt Alpenhoff på tiondeplats med 570p och Mikael Nilsson slutade på 14:e plats med 566p. Bernt är mycket nöjd med sin insats, speciellt med tanke på att han drabbades av ett funktionsfel och efter att han haft isär pistolen och därefter bytt magasin. Bernt sköt fyra serier efter alla andra som ger en viss press då många följer hans skytte och det blev än större press  Mikael är inte helt nöjd med sin insats, han ville mer men det ville sig inte för honom denna dag. Vann gjorde Martin Bolek, Slovakien, med 583p."

Ingen svensk hit i duetten
För gevärsjuniorerna var det mixed, som numera heter duett, i 50m ställningar som stod på agendan där Mathilda Gustafsson och Frans Rasmusson tävlade för Sverige. Det blev dock ingen jättesuccé; 21:a plats av 22 startande lag blev facit via 849 poäng. För att gå vidare till nästa omgång krävdes 869 poäng. 
Det får bli nya friska tag imorgon då det är dags för 60 ligg - Bara att ladda om!

Krut-EM i Osijek
Resultat och schema


 

Richard Gardt 24-06-02