Årsbästa av Lindgren räckte inte till VC-final

Victor Lindgren visade upp storform och sköt årsbästa på världscupen i München. Men final räckte det inte till. 

Victor Lindgren slog till med nytt årsbästa i världscuptävlingen i München. Ståtliga 631.2 poäng smaskade han in i herrarnas 10m luftgevär. Given plats i final... eller? Nix! Futtiga 0.2 fattades för att placera sig topp 8. 
Elva blev han - eller tia, då han hade en RPO-skytt framför sig, som inte kan kvalificera sig till final. 
– Ja, det var väldigt nära idag. Poängen är årsbästa på tävling och nytt internationellt personbästa med hela två poäng så är väldigt nöjd idag. Det tekniska och arbetet idag var näst intill perfekt. Gjorde något misstag på något skott men hittade tillbaka väldigt snabbt in i mitten igen, skriver en munter Victor Lindgren i ett textmeddelande. 

Det var inte hans bästa resultat någonsin - hans pb är 631.8. 
– Skönt man kom upp i ett sånt resultat på denna världscup, som liksom är den största denna säsong, kommenterar Victor. Herrarnas startfält i München samlade 118 av världens främsta luftgevärsskyttar.

Starkt formbesked - om det blir OS
Även om det inte blev final idag så instämmer Victor i resonemanget; "om han åker till OS så är formen grymt bra just nu"; 
– Jag skippade världscupen i Baku och EM för jag kände efter Rio att jag behövde vara hemma och träna på det tekniska och lite grunder och det fick jag belöning för idag. Så det var ett smart val att stanna hemma och ägna mer tid åt viktig träning, för det har varit mycket resande och tävlingar så man har kört mycket matchmoment. Så när jag kommer hem från München blir det likadan träning i väntan på beskedet från SOK, berättar han.
Victor är ju inte uttagen i OS-truppen än. Men han stärkte säkerligen sina aktier i och med dagens resultat. 

Hans konkurrent om OS-platsen, Marcus Madsen, sköt även han en bra poäng (628.6) som vanligtvis brukar räcka till en fin placering, men i dagens 118 man starka startfält var det många som presterade höga poäng. Marcus slutade därav på 39:e plats. 

Skyhöga resultat bland damerna
De svenska damerna körde sin tävling på söndageftermiddagen. Även här var startfältet packat med skyttar på världselitnivå - hela 148 tävlande i damernas luftgevär! Och det sköts väldigt höga poäng över lag. Det krävdes smått osannolika 632.5 för att norpa åt sig den sista(!) finalplatsen. 17-åriga kinesiskan Yuting Huang drog - dagen till ära - till med ett nytt världsrekord för damjuniorer; 635.3!

Så hur gick det då för svenskorna i denna benhårda konkurrens? Sisådär - får nog bli svaret på den frågan.
Isabelle Johansson placerade sig på en 66:e plats med resultatet 626.9. Amanda Karlsson slutade på 87:e plats med 625.4 och Hannah Göransson blev 99:a på 623.6. Samtliga var några poäng ifrån sin normala kapacitet.

Chans till revansch redan i morgon i duetten där Hannah Göransson teamar upp med en stekhet Victor Lindgren och Isabelle skjuter med sin radarpartner Marcus Madsen - och de två brukar ju ofta göra bra ifrån sig i mixen. 

Kvotplatsvinnaren jagar rankingpoäng
Med en rykande färsk kvotplats i bagaget från EM i Osijek, befinner sig nu Stina Lawner i München och jagar rankingpoäng för att förbättra sina chanser att ta OS-platsen. Idag avklarades första momentet i damernas sportpistol; precision. Stina fick bara med sig 281 poäng där så hon behöver göra en rejäl push i morgondagens snabbmoment för att klättra placeringar. Efter dagens tre serier ligger hon på 66:e plats. Kom igen Stina!

Resultat Världscupen i München
10m Luftgevär - Herrar
10m Luftgevär - Damer
25m Sportpistol - Damer


 

Richard Gardt 24-06-02