Lindgren och Madsen redo för VC-finalen i Doha

I veckan startar världscupfinalerna i Doha där Victor Lindgren och Marcus Madsen är med och tävlar. "Vi får chans att visa vad vi svenskar kan göra", säger Marcus Madsen. 

Victor Lindgren och Marcus Madsen är på plats i Doha för världscupfinalerna som avgörs nu i veckan. Bägge svenskarna är kvalificerade till 10m luftgevär. Det är helt unikt att två svenska gevärsskyttar är kvalificerade i en och samma gren i världscupens säsongsfinal. Marcus, som haft sin bästa säsong hittills i karriären, har även lyckats kvalificera sig till 50m 3x20. Så att Marcus deltar i två grenfinaler är även det unikt med svenska ögon sett. 

Marcus Madsen har en positiv känsla inför tävlingen men håller nere förväntningarna. 
– Formen känns bra. Jag har kört igenom en del träningsmatcher och finaler för att vara lite förberedd och det har gått väldigt bra. Jag har inte haft så lång tid sedan jag började träna efter mitt lilla uppehåll, så jag har klämt in en liten träningscykel och ändå fått in en hel del träning men känner mig samtidigt fräsch.  Lägst rankad i båda finalerna
Att Marcus lyckats kvalificera sig till två grenfinaler i år är ett kvitto på hur hög och jämn nivå han hållit under säsongen, både i 50 och 10m. Men han vill helst se sig själv som en underdog.
– Jag har faktiskt inte alls höga mål och förväntningar. Jag är medveten om att jag är den lägst rankade personen där i både 10 och 50 så varje person jag slår ser jag som en vinst. Absolut kommer jag göra mitt bästa och jag självklart hoppas på feta resultat och finaler. Framför allt med Victor också där tror jag att det kommer bli en rolig tävling där vi kan visa vad vi svenskar kan göra, säger Marcus. 


Herrarnas 10m luftgevär avgörs nu på onsdag den 22 november.
Marcus Madsen skjuter sedan 50m 3x20 på fredag den 24 november. 

ISSW World Cup Final
Schema,resultat etc 


 

Richard Gardt 23-11-19