Kämpig start för svenska trapskyttarna

Trapskyttarna Rickard Andersson-Levin och Andreas Norlén gör sin säsongdebut i Larnacas världscup. Båda fick slita för träffarna under första dagen. 

Idag inleddes traptävlingarna i Larnacas världscup. Det är första tävlingen på ett bra tag för Rickard Andersson Levin och Andreas Norlén. Då känns det lite rostigt förstås.  
Andreas bokfördes för 69 utav 75 träffar idag medan Rickard bommade två duvor mer än sin landsman. 
Chansen att någon av dem lyckas knipa en placering uppe i toppskiktet är därmed minimala. 

Pia Hansen, Rickards tränare och ledare för trapskyttarna på Cypernresan, ger sin bild av första dagens svenskinsatser;
- Efter två träningsdagar med hård blåst och kyla har Rickard och Andreas fått kämpa för att få skyttet att stämma fullt ut. Den första tävlingsdagen startade med inte helt perfekta självförtroenden.
Idag var det betydligt mindre vind än tidigare och det innebar lite högre temperaturer, även om det inte är någon sommarvärme. Bägge killarna har skjutit jämnt med lite högre resultat för Andreas. Bägge sköt 22 i första serien och 23 i sin andra serie. I tredje serien fick Rickard kämpa betydligt mer för att få ihop 22 träff vilket han gjorde trots att han fick det tufft i mitten av serien. Andreas sköt en riktigt fin och säker sista serie med 24 träff. Nu ser vi fram emot morgondagens två serier och hoppas på fint och säkert skytte, som de båda är så kapabla till. Generellt så har det varit många skyttar som har skjutit höga resultat någon serie under dagen och sedan fått en rejäl dipp i nästa serie, summerar Pia Hansen i ett textmeddelande. 

Resultat - Världscupen i Larnaca
Trap - Herrar




Richard Gardt 23-03-31