Höga poäng av svenskarna i Granada - men inte nära final

629.1 av Marcus Madsen och 628.9 av både Victor Lindgren och Isabelle Johansson. Men trots det nosade ingen av dem på finalplats i Granadas världscup. 

Efter gårdagens silver i mixed hade Marcus Madsen och Isabelle Johansson fått en ordentlig genomkörare inför söndagens individuella matcher. Där klev även Victor Lindgren och Jesper Johansson in i tävlingen, fast kanske något mer utvilade. 
I herrklassen var det dock formstarke Marcus som sköt bäst för dagen; 629.1 - som är en av hans bättre poänger i världscupsammanhang. För att sätta det i ett lite vidare perspektiv så sköt Victor Lindgren  629.3 i kvalifikationen som gav honom en plats i VM-finalen förra sommaren. 

Men Marcus var långt ifrån ensam att skjuta höga poäng denna söndagförmiddag i Granada, så det blev "bara" en 19:e plats bland de 65 skyttarna i startfältet, där 630.4 krävdes för att nå final. Så Marcus hade lite svårt att säga alltför positiva ord om sin insats; 
– Nja det var lite slitet och tråkigt idag. Jag får till sista 30 skotten åtminstone enligt plan och utförande. 316.0 är fin nivå som jag är nöjd att ligga på. Men tyvärr för mycket strul första halvan och jag gör inga ordentliga åtgärder förrän skott 30. Får bara ta med mig det bra och fokusera på EM nu, skriver Marcus i ett textmeddelande. 

Fast du börjar ju sakta men säkert närma dig 630-strecket även de dagar då skyttet inte stämmer helt hundra. 
– Ja precis. Jag jämför mot tiden förra åter och ligger fortfarande före så det är bra. Denna tiden förra året var det Jakarta där jag sköt 627 och kvalade till final. Så måste bara försöka öka snabbare än vad finalgränsen ökar, konstaterar Marcus. 

En placering bakom Marcus slutade Victor Lindgren på 628.9. 
– Det var en match där jag fick jobba från start till slut både arbetsmässigt och mentalt, kommenterar Victor kortfattat och uppenbart besviken. 

Jesper Johansson kom på 58:e plats med 619.7. 
Tjecken Jiri Privratsky vann herrguldet, tre tiondelar före Istvan Peni, Ungern. 

Isabelle Johansson luftgevärIsabelle Johansson sköt sin bästa poäng på ISSF-tävling men det räckte bara till 24:e plats denna dag.  

ISSF-PB av Isabelle Johansson
Isabelle Johansson sköt idag nytt personbästa i världscupsammanhang: 628.9. Men jämfört med gårdagens nivå i mixen där hon levererade 317.3 på sina 30 skott, så var dagens nivå en klar bit under.
I damklassen krävdes ännu högre poänger för att kvalificera sig till final, från 631.1 och över. Så Isabelle var inte riktigt nära att ta sig vidare utan fick glädja sig åt att hennes nya PB gav henne en hedersam 24:e plats i den stenhårda konkurrensen.  
Själv kommenterar hon prestationen såhär;
– Stabil match, lite oflyt emellanåt men överlag helt okej. Men det stämmer att det är mitt bästa resultat på ISSF-tävling, så det är positivt att utvecklingen går framåt. 

Isabelle kan ändå räkna världscuptävlingen i Granada som en av karriärens hittills bästa, med tanke på gårdagens silver i mixed och dagens pb individuellt. 
- Jo, Absolut! Det har varit en bra vecka här nere, summerar hon. 

Resultat världscupen i Granada
10m Luftgevär - Damer 
10m Luftgevär - Herrar


 

Richard Gardt 24-02-18