Här är svenska EM-truppen i Lonato

Lonato står åter som värd för ett stort mästerskap i lerduva. Nu är det EM som avgörs där med start 15 maj. Sverige ställer upp med 10 deltagare, 2 i trap och 8 i skeet. 

EM i lerduva avgörs i Lonato, Italien, mellan den 15-27 maj. Sverige kommer ha deltagare i såväl senior- som juniorklasserna. Den svenska truppen består av två trapskyttar och åtta skeetskyttar, varav tre av dem är juniorer. Då Sverige redan tagit maximalt antal kvotplatser herrarnas skeet får vi hålla ett par extra tummar för Victoria Larsson som fortfarande jagar en av de sista kvotplatserna. 

Men allra närmast väntar OS-kvalet i Doha där Victoria och ett flertal svenskar finns med i startfältet. Traptävlingarna startade under söndagen medan skeettävlingen avgörs under kommande helg. Två kvotplatser per gren står på spel och Victoria skulle redan här kunna greja kvotplatsen om hon kan prestera ett lyckosamt resultat och placera sig högst bland de skyttar som saknar kvotplats. Skeeten skjuter 50 duvor på fredag, 50 på lördag och resterande 25 plus final under söndagen. 


SVENSKA EM-TRUPPEN I LONATO

Trap, seniorer
Rickard Levin Andersson
Andreas Norlén

Skeet, seniorer
Victoria Larsson
Stefan Nilsson
Marcus Svensson 
Henrik Jansson
Mark Binnermark

Mixedlag: Victoria Larsson/Stefan Nilsson
Herrlag: Stefan Nilsson, Marcus Svensson, Henrik Jansson

Skeet, juniorer
Felicia Ros
David Jonsson
Theo Svärd

Mixedlag: Felicia Ros/David Jonsson


 

Richard Gardt 24-04-22