Fysträning, VM och mer fysträning

På Riksidrottsgymnasiet i Sävsjö har höstterminen nu rullat igång på allvar. På schemat står det; "Världsmästerskap i Kairo", för vissa elever, och "en himla massa fysträning", för alla elever. 

På Skyttegymnasiet i Sävsjö tränar eleverna skytte fyra dagar i veckan på schemalagd tid. Till det kommer den egna träningen. Men vi kör också fysträning två dagar i veckan.

Den här hösten har vi ett samarbete med ett nytt gym dit eleverna går var tredje vecka nu under hösten under ledning av en fysioterapeut. Den senaste veckan körde vi även ett tabata-pass med Hälsostudion (tränaren meddelar att han har fortfarande träningsvärk i benen). Nästa vecka har vi maxtest i gymmet för att se om träningen vi lägger ner ger resultat (mer träningsvärk alltså). Efter höstlovet har vi en prova-på kväll på inomhus-klätterväggen, vi satsar på att komma högt!


Ibland kör vi innebandy på fysen. Varje insläppt mål renderar i 100 armhävningar...
ok kanske inte  h u n d r a  då, men sju-åtta stycken i alla fall. 


Skyttet då?
Jo, vi har satt igång med våra torsdagstävlingar kl. 16:30 där vi oftast har live-visning på www.results.megalink.no Ett bra tillfälle att kolla av formen och testa sig mot de andra eleverna.

Vi har tre tränare här i Sävsjö så de 27 skyttegymeleverna är uppdelade i tre grupper och även om alla tränar samtidigt så är det ibland lite olika träningsmoment. Beroende på vart man ligger i sin utvecklingskurva och om man har några internationella uppdrag snart så kör man oftast ett eget träningsupplägg. Som våra duktiga VM-skyttar har gjort nu den senaste tiden.


På torsdagskvällarna tävlar vi mot varann. Det är rätt så prestigelöst men ändå på blodigt allvar... Alla vill ju skjuta bäst förstås. 

Skyttegyms VM-rapport
Som ni säkert vet så avgjordes nyligen VM i Egypten, där vår pistolelev Sarah Kranendonk och fd elev Pernilla Lander representerar Sverige på pistoljuniorsidan. De hade en tung dag i stenhårt motstånd och hamnade en bit bak i resultatlistan men fick med sig en stor merit inför kommande landslagsuppdrag.

För gevärsjuniorerna där Sverige representerades av Sävsjö skyttegymnasieelever Victor Lindgren och Pontus Kallin samt fd elev Amanda Carlsson gick det lite bättre. Victor kom på 11:e plats, Pontus 17:e och Amanda 21:a. Kul med skyttegyms framgångar även internationellt tycker vi och skickar en hälsning från Sävsjö!

By the way... Är du i ålder att söka till gymnasium och är aktiv tävlingsskytt? Då kanske Skyttegymnasium är något för dig? Klicka här så får du mer info.


Här har vi dem! Victor "11:a i världen" Lindgren, Pontus "17 i världen" Kallin och Amanda "21:a i världen" Karlsson.


 

Richard Gardt 22-11-07