Fem svenskar med i världscupen på Cypern

Om en vecka startar en ny världscup-tävling i lerduva, denna gång i Larnaca på Cypern. Sverige skickar en trupp med fem skyttar; tre i skeet och två i trap. 

Larnaca på Cypern är nästa anhalt för världscupen i lerduva, där tävlingarna startar måndagen den 27 mars. Först ut är herrarnas och damernas individuella skeet som avgörs måndag-tisdag, trap-tävlingen drar igång först på fredag 31 mars. Sverige skickar fem skyttar plus två ledare till tävlingen. 

- Denna gång reser vi med både skeet och trap-skyttar, vilket innebär att det är premiär för trap-skyttarna på tävlingsbanan för i år. Pia Hansen följer med som ledare för trap-skyttarna, något som gjorts möjligt via SOK. Det ska bli ska bli kul att resa med fler skyttar, det är ett bra gäng som har roligt tillsammans, säger sportchef Therese Lundqvist, som också reser med till Cypern i rollen som förbundskapten. 

Rickard Andersson-Levin är en av trapskyttarna som pangar lerduvor i Larnaca nästa vecka. Fjolårssäsongen krönte han med ett överraskande EM-silver och en säkrad svensk kvotplats i Paris OS nästa sommar. Han tycker inte att EM-framgången innebär några höjda krav eller förväntningar på honom själv. 
- Jag själv har inga direkta förväntningar. Målet i år är att försöka hålla en jämnhet och en bra lägstanivå. Klarar jag det så kommer det förhoppningsvis lite resultat, förklarar han. 

Han var med på ett varmläger i Malaga under vecka 9, förutom det har han tränat på hemma under vintermånaderna.
- Det känns kul att få komma igång med tävlingar igen efter vintern. Formen är helt okej, har kommit igång med träningen lite tidigare i år. 

Vickan redo för revansch
Victoria Larsson fick inte med sig något höjdarresultat från säsongspremiären i Doha för två veckor sedan men har finslipat på formen sedan hon kom hem från Qatar och är väl medveten om vad hon behöver förbättra för att få till ett bra resultat på Cypern.
- Formen känns bra och det ska bli kul att tävla igen. I Doha kändes tävlingsnerverna lite rostiga så det känns bra att åka till Cypern med en tävling i ryggen. Jag ska försöka hålla bra balans och skjuta som jag gjort hemma på träning.

Mark Binnenmarkt sköt ett riktigt bra resultat i Doha (120) och det ska bli spännande och se om han kan följa upp den prestationen med ännu ett bra VC-resultat på Cypern. För Andreas Norlén och Edvin Moberg blir det första världscup-tävlingen för säsongen. 


SVENSKA TRUPPEN I LARNACA 

Trap

Andreas Norlén 
Rickard Andersson-Levin
Ledare: Pia Hansen 

Skeet
Victoria Larsson
Mark Binnermark
Edvin Moberg 
Ledare: Therese Lundqvist

Världscupen i Lerduva, Larnaca
Länk till tävlingsschema, resultat etc. 


 

Richard Gardt 23-03-20