Dagens resultat i Münchens VC

Fem svenskar fanns med i dagsprogrammet på världscupen i München. Vi hade två mixedlag med i duetten på 10m luftgevär och Stina Lawner i sportpistol. Så här gick det för dem idag. 

EM är inne i sin slutfas men världscupen i München har nyss dragit igång. Världscuptävlingen har samlat säsongens hittills starkaste startfält vilket märks inte minst på resultaten som levereras. Även idag sattes ett nytt juniorvärldsrekord - i 10m luftgevär duett. Precis igår var kinesiskan Yutang Huang involverad. Hon och hennes partner, Lihao Sheng, prickade tillsammans in 635.1 poäng. För att säkra en plats i bronsmatchen krävdes 632.5. Så där har ni dagens förutsättningar summerade. 

Sverige kom till start med två lag; Victor Lindgren/Hannah Göransson och Marcus Madsen/Isabelle Johansson.
De sistnämnda paret placerade sig bäst med en 21:a plats via 627.8 poäng. Victor Lindgren fortsatte visa fin form och stod för 316.2 poäng - vilket var i klass med skyttarna i toppskiktet. Tyvärr hade Hannah en lite tuffare dag på banan så totalpoängen på 622.4 räckte inte längre än till 47:e plats. 

Stark slutforcering av Stina
Tidigare på morgonen sköt Stina Lawner klart sin match i damernas 25m sportpistol. Idag smällde hon in 291 poäng i snabbmomentet. Men gårdagens 281 i precision var lite för lågt för att hon skulle ha chans att upprepa förra veckans succé i EM - där hon blev nia och vann en kvotplats. Hon lyckades i alla fall klättra från gårdagens 66:e placering upp till en 49:e plats. Starkt gjort! 

I morgon är det mest PET på schemat men på onsdag har vi tävlande svenskar i luftpistol och 3x20. Det ser vi fram emot! 

Resultat Världscupen i München
10m luftgevär - Duett/Mixed
25m Sportpistol - Damer

Richard Gardt 24-06-03