Brons i världscupen för Larsson/Svensson

Med bara veckor kvar till OS visar de svenska skeetskyttarn att de är redo att vara med och slåss om medaljerna i Paris. Idag vann Victoria Larsson och Marcus Svensson brons i mixedklassen vid världscupen i Lonato. 

Med bara dryga månaden kvar till OS visar de svenska skeetskyttarna stark form. I säsongens sista världscuptävling kvalificerade sig det svenska mixedlaget med Victoria Larsson och Marcus Svensson till bronsmatch. Svenskduon prickade 146 utav de 150 duvorna i grundomgången, jämnt fördelade med 73 träffar vardera. I bronsmatchen ställdes de mot det amerikanska andralaget med Dania Vizzi och Conner Lynn Prince. Svenskarna fick tidigt grepp om matchen efter att amerikanarna bommat tre duvor i tredje serien. Victoria Larsson var säkerheten själv idag och sköt full pott i bronsfinalen vilket ledde till en komfortabel seger med 45-42 i antal träffar.
– Det har varit en bra dag. Grundomgången kändes bra och riktigt kul med ännu en final. Skönt att få en final där det stämmer och få med sig fullt skytte och en bronspeng, konstaterar Victoria nöjt efter att ha blivit femma i gårdagens världscupfinal i damernas individuella tävling.
– Det är alltid kul med medalj, med eller utan ett stundande OS, tillägger hon.

En annan som var nöjd med svenskarnas prestation var förbundskapten Therese Lundqvist;
– Båda har skjutit fantastiskt bra den här tävlingen och dom dominerade i bronsmatchen.

I OS kommer Sverige också ställa upp i mixedklassen och där Victoria har en given plats. Oavsett om hon skjuter ihop med Marcus Svensson, som idag, eller med Stefan Nilsson (som hon vunnit EM-guld och EM-brons med) kommer vi ha ett riktigt starkt mixedlag.

VIDEO: Se bronsfinalen här


 

 

Richard Gardt 24-06-18