Andra raka VC-finalen för Victoria

För andra veckan i följd tog sig Victoria Larsson vidare till världscupfinal. Trots en lovande start i finalen fick Victoria lämna med en femte plats. 

Dannemoraskytten Victoria Larsson har fått en fin start på skeetsäsongen och gjort resultat som lovar gott i hennes jakt på en av de återstående kvotplatserna i sommarens OS. För andra veckan i rad lyckades hon kvalificera sig till världscupfinal. Häromveckan blev hon femma i VC-finalen i Kairo och nu, i marockanska Rabat, såg Vickan till att säkra en ny finalplats och en chans till snabb revansch.

Med 117 träffar i kvalifikationen var hon en av tre skyttar som fick göra upp i särskjutning om de två resterande finalplatserna. Victoria grejade det. 
I finalen inledde hon starkt och självsäkert och efter de 16 första skotten positionerade sig svenskan som tvåa. Men sedan kom bommarna smygande och Victoria fick kämpa hårt för varje träff. Tyvärr räckte det inte denna dag och Vickan fick lämna finalen som femma - precis som i Kairo förra veckan. 

Italienskan Simona Scocchetti sköt hem finalguldet. 

Förbundskapten Therese Lundqvist berömmer Vickans prestationer i säsongsupptakten.
– Vickan har fått en fantastiskt bra start på denna säsong. Det är väldigt bra att kvalificera sig till ytterligare en final så tätt inpå VC i Egypten. Hon har fått med sig viktiga rankingpoäng även denna gång. 

VIDEO: Se Vickan skjuta VC-finalen i Rabat Godkänd säsongsstart för skeetherrarna
Världscuppremiären för skeetherrarna Marcus Svensson och Henrik Jansson får anses klart godkänd. 
Marcus höll kontakt med toppskiktet ända fram till sista serien där han hade behövt skjuta fullt för att nå särskjutning men 119 i säsongsdebuten är ändå ett bra resultat som räckte till 17:e plats. 
Henrik var bara en duva bakom Marcus och slutade som 19:e man i startfältet. 
Therese Lundqvist summerar;
– Henrik gör en bra andra dag. Marcus tappade tyvärr ett par duvor för mycket för att kvalificera sig till final men jag tycker att båda grabbarna gör en bra första tävling för denna säsong. Nästa tävling är GP i Doha i slutet av månaden. Då kommer även trapskytten Rickard Levin Andersson att vara med. 


 

Richard Gardt 24-02-11