628.7 av magsjuk Lindgren i Kairos VC

Victor Lindgren pangade in 628.7 trots att han fick ladda upp dygnet innan i sängen med magsjuka. Marcus Madsen var inte nöjd med sin match, men även han sköt över 628. 

628.7 poäng noterade vår regerande världsmästare Victor Lindgren i säsongens världscuppremiär i Kairo. En bra poäng men som bara räckte till en 18:e placering i den tuffa konkurrensen. För att kvalificera sig till dagens final gällde det att nå över 630.0. 

Victor får nog ändå vara nöjd med dagens prestation med tanke på att han fick sämsta tänkbara uppladdning.
– Det var en väldigt svår och jobbig match då jag blev matförgiftad igår och var helt sängliggandes hela dagen så missade min PET träning så det var bara att försöka göra sitt bästa idag och kämpa in i det sista även om det var jobbigt, berättar Victor. 

Marcus Madsen fick också kämpa för poängen idag. Han fick ihop 628.2 poäng i grundomgången som placerade honom på en 24:e plats, ett resultat han inte var helt tillfreds med, så här summerar han själv matchen;
– Kämpigt. Det var motigt hela matchen och kändes som tian var riktigt liten idag. Jag tyckte jag gjorde och kontrollerade allt jag kan men det blev inte så feta tior idag.

Känner du dig ändå nöjd med nivån du levererar på tävlingar numera, du skjuter allt oftare över 628?
– Ja, det är ju trevligt att jag ändå får till fina poänger trots det inte slår. Det får väl vara ett testamente att träningen och utvecklingen går framåt. 

Tredje svenska skytten i startfältet var 18-årige junioren Jesper Johansson, som kanske inte hade sin bästa dag på skjutbanan men det var hans seniordebut i världscupen och då handlar det mer om att få "känna på" och bygga nyttig erfarenhet. Jespers debutresultat blev 622.5. 

Imorgon startar damernas skeet där Victoria Larsson tävlar. 


 

Richard Gardt 24-01-28