Inbjudan: Nato Youth Summit 2024

Är du mellan 18 och 35 år och har ett intresse för Natofrågor? Anmäl dig då till Nato Youth Summit, som arrangeras i Stockholm den 13 maj.

Den 13 maj går Nato Youth Summit 2024 av stapeln i Stockholm, Miami och online. Sverige har i år fått möjligheten att stå värd för detta evenemang och det är ett samarbete mellan Nato, Aspen Institute, Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB) och Försvarshögskolan. Vi hoppas att din organisation kan hjälpa oss att sprida informationen nedan om evenemanget till era medlemmar:

Är du en av dem vi söker?
Är du mellan 18-35 år och intresserad av försvarsfrågor och Nato? MSB och FHS vill bjuda in dig till att delta på plats i Stockholm eller följa programmet online. I Stockholm kommer evenemanget att hållas i Epicenters lokaler och avslutas med ett mingel på deras terrass. Programmet innehåller flera olika teman och områden och vi kan utlova intressanta diskussioner och möjligheter till att nätverka. Dagen kommer att inledas vid 11 med ett panelsamtal om försvar och resiliens med bland annat Ordförande i Nato's Militärkommitté Admiral Bauer. Som deltagare kommer du att få sätta dig in i hur det är att vara en OSINT utredare. Du kommer få ta del av spännande paneldiskussioner om desinformation och utländsk informationspåverkan, hur innovation och nya teknologier såsom AI påverkar vår säkerhet samt hur unga kan bidra till den transatlantiska säkerheten, både genom Nato och utifrån ett svenskt exempel.

Under eventet kommer deltagare även få den fantastiska möjligheten att ställa frågor till Nato's General Sekreterare Jens Stoltenberg.

Medverkande under eventet är bl a representanter från Nato, Försvarsmakten, MSB, Myndigheten för psykologiskt försvar, US Global Engagement Center och Viginum m fl.

Mer information finns på den officiella hemsidan https://natoyouthsummit.com/ och glöm inte att anmäla dig antingen för fysiskt deltagande i Stockholm eller online via länkarna nedan. Följ MSB och FHS på sociala medier för att inte missa några nyheter kring evenemanget och programmet!

 

Anmälan för att delta på plats görs på länken nedan:

Anmäl dig här

 

Vill du följa eventet online, anmäl ditt intresse här:

Följ eventet online



Följ oss för mer information och uppdateringar om Nato Youth Summit 2024

MSB på Facebook 
MSB på instagram

MSB på X (Twitter)

MSB på Linkedin


Försvarshögskolan på Facebook 

Försvarshögskolan på instagram

Försvarshögskolan på X (Twitter)

Försvarshögskolan på Linkedin


 

Richard Gardt 24-04-26