SM Kpist dag 2 - Ställningsskytte

Efter fältskytte i norra Halland, innebar det en kvällstur utmed västkusten ner till Landskrona för ställningsskytte under dag 2, d.v.s. lördag, i årets SM Kpist. Återigen en strålande dag, både vad gäller tävlingsarrangemang och väderlek. 

Skyttegemenskap

Kpistskytte har väldigt få gånger genomförts på elektronikbanor och som regel hjälper alla deltagare till med markering. Därför bör det noteras att arrangören, Landskrona skg, ställde upp med markörer, vilket gjorde att alla vi deltagare kunde ägna oss åt skytte, umgås med övriga under en fika, eller avnjuta en varm korv. Vädret, jodå sol och svaga vindar gjorde att även den här dagen genererade ett antal liter svett.

Framgångar och motgångar utan eldavbrott

Skyttet då, jo detta innebar som vanligt både framgångar och oförklarliga motgångar. Men det är väl detta som stimulerar till fortsatt deltagande, antingen för att försvara sin position eller i förhoppning att lyckas bättre. Inga färdigskjutningar genomfördes denna dag, en unik händelse som aldrig tidigare förekommit under en SM-dag för Kpist. Kan det möjligen vara den fina servicen som erbjuds, med noggrann vapenkontroll, kombinerat med att service och reparation utförs av vapentekniker vid konstaterade brister?

Toppresultat

Dagens toppresultat i SM noterades av Daniel Lindblad Skällinge Skf, som efter mycket starkt finalskytte avancerade en plats och noterades för 411 poäng. Därefter följde Kristian Svensson Vittsjö skf på 405. I Veteran-SM Toppade Jonny Olsson Hässleholms sk med 407 poäng. Efter lyckosamt finalskytte kunde Lars Lennartsson nå andraplatsen på 396. 

I lagtävlingarna var det Skånes SF som toppade bland distrikten och Skällinge skf bland föreningarna.

Lars Lennartsson

Kpistledare

SvSF Gevärssektion 

Bildtext: Prispallen i SM

Bildtext: Prispallen i Veteran-SM

Bildtext: Prispallen i Förbundslag

Bildtext: Prispallen i Föreningslag

Mikael Svensson 23-09-11