Sekundfält, en snabb avslutning på årets Nordiska mästerskap!

Sekundfält är en gren som premierar snabbhet. Skytten startar stående och ska efter startsignalen lägga sig ned och skjuta ner tre olika figurer på givna, men olika, avstånd. Skyttarna har sex skott till sitt förfogande och figurerna är fallmål, så för en snabb och duktig (eller lyckosam) skytt räcker det med tre skott. 

Bildtext: Elin Åhlin tog hem bronsmedaljen i sekundfält.

Tävlingen består av en grundomgång, semifinal och final. De bästa tio går vidare från grundomgången och sedan får de bästa fem skyttarna skjuta final.

I seminfinalen sköt för Sveriges del Elin Åhlin (10,75 sek), Patrik Johansson (12,62 sek) och Oscar Morfeldt (19,36 sek).

Elin Åhlin tog bronset i sekundfält

Elins resultat räckte till en finalplats som ensam svensk bland fyra norrmän. Väl där blev det 10,52 vilket räckte till en bronspeng! Guldet gick till Geir Atle Metveit, 8, 59 sek, följt av Tor Arnfinn Homme, 10,48 sek. Samtliga på plats 2-4 hade tider på mellan 10,48 och 10,90 sekunder, så det var tajt! 

Ikväll avslutas det hela med en bankett där samtliga medaljörer ska firas och hedras. 

Bildtext: SvSF delade ut standar till Upplands Skyttesportdistrikt, Stockholm Skyttesportdistrikt samt Ununge Skytteförening för olika delar i evenemanget samt till DGI och DFS.

Vi vill från Gevärssektionens sida tacka alla deltagare, och framförallt arrangören och alla funktionärer, som sett till att dessa tävlingar blivit genomförda på ett bra sätt. 

Text: Emma Wallerström

Foto: Mikael Svensson

 

Mikael Svensson 23-09-02