Olle utmanade Norge

Även om det till slut blev norsk trippel även i ställningar vid NM 6.5 på Ekebyboda, så utmanade Olle Gabrielsson från Rommehed ordentligt.

Olle nådde A-finalen som bäste svensk på en tredjeplats. A-finalen innehöll totalt åtta norrmän, fyra svenskar och tre danskar. Utöver Olle var det även Peter Lundqvist, Anders Petersson och Henry Håkansson som mönstrade in bland de 15 bästa.

- Det bästa jag presterat på ett ställningsmästerskap i nordiska. Jag jobbade och jobbade med varenda skott, förklarar Olle, som blir påmind om en 50-serie i stående på träningslägret.

- Ja, men då var benen lugna. Jag njöt ändå att stå där i finalen, jag vet ju hur duktiga norrmännen är, fastslog Olle vidare.

Olle summerades efter ställningsmästerskapet – innehållande 3x5 skott, en snabbserie i liggande samt ”norsken” (3-3-4) som slutfinal – till 342 poäng, vilket innebar en fjärdeplats mitt bland norrmännen.

Näst bästa svenska var Elin Åhlin, som spurtade upp sig från B-finalen till en slutlig tionde placering. Bästa danska skytt blev Bjarne Veile på 13:e placering.

Pallen intogs av Geir Atle Metveit med 345 poäng före Åse Marit Myrvang med 344 (9,9,10) och Pål Öivind Örmen med 344 (7,9,9) sedan dessa fått särskjuta om silver respektive brons.

Rasmus bäste svensk i NUM

I ungdomsmästerskapet intog Norge de fem första platserna före två danskar. Bästa svensk blev Rasmus Jagerstål från Löberöd med 329 poäng.

Pallen beträddes av Benjamin Langenes Nyhaven med 342 poäng följd av Caroline Finnestad Lund på 341 poäng och Hedda Lohne Tveit med 340 poäng.

Sverige och Danmark tog var sin andraplats

Norge dominerade inte helt oväntat lagkamperna. På seniorsidan lyckades vi hålla danskarna bakom oss, medan det på ungdomssidan blev nederlag med knapp marginal.

På seniorsidan räknas åtta av de tio skyttarna och Norge summerades till 2737 poäng mot 2684 för Sverige och 2655 för Danmark.

På ungdomssidan räknas fyra av de fem skyttarna och Norge summerades där till 1361 poäng mot 1311 för Danmark och 1302 för Sverige.

Under lördagen skiftar vi från Ekebyboda till Kungsängen och från banskytte till fältskytte.

Även på rapporteringssidan skiftar vi och jag skickar över stafettpinnen till Emma.

Text och foto: Mikael Svensson

Mikael Svensson 23-09-01