JWC-silver även till Jesper

Jesper Johansson svarade inte bara för ett ordentligt internationellt genombrott via silvermedaljen i 3x20 skott på 50 meter vid juniorernas Världscup i Suhl. Han visade våra juniorer att ”det går” även på 50 meter.

Betydelsen av det Jesper presterade på 50-metersbanan i Suhl ska inte underskattas. Finaler och medaljer kan bli till en vana, likt som det redan blivit på 10 meter.

Jesper, som i ”korthåll” tävlar för Dagstorp-Lilla Harrie, svarade för en grymt stabil insats genom hela tävlingsdagen och tog sig till final som etta med hela 587 poäng.

Väl i finalen tog han kommandot och efter knä ledde han med 152,7 poäng och 0,4 dito i marginal. Efter liggande summerades han till 308,9 poäng, vilket innebar 0,7 poäng upp till en norrman.

Avgörandet i 45:e skottet

När det var dags för stående tog skåningen återigen tag i taktpinnen och tog över ledarpositionen redan efter ett par skott. En position som han bibehöll fram till de sista två skotten, i takt med att konkurrenterna fick lämna finalen enligt den ”nygamla” finalmodellen.

Med finalens 45:e och sista skott kvar delade Jesper ledningen med en fransman, båda på 447,4 poäng. Fransosen sköt först (10,6) och summerades till 458,0 mot 456,6 för Jesper på silverplatsen.

Årets JWC är därmed över för de svenska gevärsskyttarna, men säkert är att juniorerna nu på allvar visat att seniorerna får känna flåset i nacken inför de avgörande VM-kvalen till Baku.

Mikael Svensson 23-06-06