JSM dag 3

Idag låg molnen tungt över Blomsterhults skjutbana. Vilket innebar att skyttarna fick en utmaning med mycket gråa förhållanden men ingen vind under dagens 300m skytte.

Först ut var liggande skyttet där efter grundomgången Alvin Jonasson Eda tog ledningen med 195 poäng. Han var tätt följd av Rasmus Jagerstål Löberöd på 194 poäng och Oscar Morfeldt på 192 poäng. Efter denna tät trio var det ett hopp ner till övriga skyttar på 8 poäng.

Under de första 5 skotten i finalen kopplade Rasmus greppet om finalen med en fin 49 poängare. Den ledningen släppte han sen inte under resten av finalen.

Slutställningen blev Guld till Rasmus Jagerstål med 339 poäng Silver till Alvin Johansson 338 poäng och Brons till Oskar Morfeldt på 332 poäng.

Rasmus berättade att han var mycket glad över detta guld då liggande skyttet är hans bästa gren. Att han dessutom lyckades försvara guldet från 2022 kändes ännu bättre. Förhållanden på banan tyckte han var bra dock var grunden ganska disig men det var bättre under finalen.

Föreningslaget vann Eda med Alvin Jonasson och Oscar Morfeldt på 387 före Christianstad med Elias Rilheim och Albin Sandmark på 352 poäng.

Förbundslaget tog Värmland hem på 565 poäng före Skåne med 546 poäng och Uppland på 532 poäng

 

När vi väl kom till ställningskyttet hade molntäcket lyft rejält och det hade börjat blåsa lite mer.

Efter grundomgången ledde Alvin Jonasson Eda på 184 poäng före Oscar Morfeldt Eda som hade 181 poäng tätt följd av Sofie Hjortzberg Tierp-Tolfta 180 poäng och morgonens liggande segrare Rasmus Jagerstål Löberöd på en fjärdeplats med 177 poäng.

Under finalen visade Oscar på ett mycket starkt skytte så efter de inledande 10 skotten skilde det endast 1 poäng mellan honom och Alvin. Men med en grymt bra stå serie på 48 poäng rykte han ifrån övriga och slutade på 325poäng mot Alvin Jonasson på 307 poäng och Rasmus Jagerstål 299 poäng.

Oscar var väldigt nöjd med framför allt stå skyttet i finalen eftersom det var 4 st 10or. Detta var hans första JSM vinst i ställningar. Han berättade att han har ett guld även i ligg men det var på hemmabana under corona.

 

Föreningslaget vann Eda med Alvin Jonasson och Oscar Morfeldt på 365poäng före Christianstad med Elias Rilheim och Albin Sandmark på 289 poäng.

 

Skåne var det enda förbundslaget som var anmält de fick ihop 466 poäng

Text och Bild Lolo Ramsing

Lolo Ramsing 23-09-10