KhB: Regionmästerskap

Årets regionmästerskap samt regionomgång genomfördes i år av Västergötlands skyttesportförbund med Skövde skyttegille som arrangör.

Tävlingen lockade ca 30 deltagare, vilket är alldeles för lite för ett arrangemang av denna omfattning.

Om vi i Västergötland kan ha 45 deltagare en vanlig onsdagskväll på en lokal tävling, Hur kan det komma sig då att bara 30 skyttar från hela regionen kommer till en tävling på samma plats??

Nåväl det blev fina tävlingar med bra och jämna förutsättning, som naturligtvis ledde till höga resultat. Ett guld och en brons fick stanna kvar i Västergötland. Båda gick till Tibro-Ransbergs skytteförening, genom Lukas Johansson och Kenneth Danåker.

Mest imponerande var Therese Bråten från Värmländska Skillingmark. Hon skjuter i Klass 17, och därmed Liggande, där vann hon Finalen på 339poäng, 8 poäng före tvåan.

Men hon dubbelstartade även i Klass Elit och tog sig till final, där hon blev tvåa med 320p. Två poäng efter Emil Björndalen från Kvistbro, Örebro län.

I Liggandefinalen gick medaljerna till: Guld - Therese Bråten Skillingmark Skf (Vä),
Silver - Freja Gärdestam Karlstad-Ulvsby SKF (Vä) och Brons Kenneth Danåker Tibro Ransberg Skf (Vg) saknas på bilden.

I Ställningsfinalen gick medaljerna till: Guld -Emil Björndahl Kvistbro Skf (Ör), Silver - Therese. Bråten Skillingmark Skf (Vä) och Brons - Martin Nilsson Kvistbro Skf (Ör).

I finalen för ungdomar med stöd gick medaljerna till: Guld - Lukas Johansson Tibro Ransberg Skf (Vg), Silver - Tuva Gärdestam Karlstad-Ulvsby SKF (Vä) och  Brons - Isak Våla Skillingmark Skf (Vä).

Efter att regionmästerskapet var avklarat fortsatte de flesta av deltagarna att skjuta om platserna i riksfinalen av Kh-cupen.

Finalen består av två omgångar A och B. Omgång A var avklarad med regionmästerskapet.

När samtliga skyttar skjutit sina 15 skott i omgång B, Stod Skillingmark som segrare med sina 999p. De får följe av Kvistbro lag 1 som sköt 993.

Vi alla i Region Väst önskar dem all lycka i riksfinalen.