SM Nordisk trap i Forshaga

I härligt sommarväder perfekt för lerduveskytte, hälsade Forshagas tävlingsledare Ulf Lindqvist 99 skyttar välkommen till SM och test 4 i Nordisk trap den 9-10 juli 2022.

Det var drygt hundra anmälda men med en del återbud bl.a. med positiva covidtest kom det 99 till start.

Undertecknad gick igenom vad som gällde för test 4 och att landslaget tas ut efter 150 duvor och presenteras efter prisutdelningen på söndagen.

Så kunde allt börja, många spännande serier väntade, då det var ca 15 st som konkurrerade om de sista platserna till landslaget, och inte minst om SM medaljerna.

Efter första dagens 100 duvor så var Pernilla Stensson i klar ledning i damklassen med finfina 97 träff, Juniorklassen leddes av Alexander Åsälv med 96 träff, och herrklassen var Fredrik Amour i ledning med imponerande 99 träff, allt gällde SM medaljerna ovan.

På söndagen skulle det med 50 duvor + final avgöras hur medaljerna skulle fördelas.

I damklassen så var Pernilla S. i klar ledning och med en 23:a i finalen var hon en klar guldmedaljör före Helene Larsson och Mia Gustavsson. Glädjande var att hela 14 damer kom till start, ser lovande ut för nästa år.

I juniorklassen var det tajt inför finalen, men Alexander Åsälv. stod pall och sköt en klockren 25:a och blev Svensk mästare före Albin Stensson och Albin Larsson. Vi har alla ett ansvar och uppgift att arbeta med rekrytering av nya juniorer så att de kommer ut och skjuter tävlingar.  Denna satsning bör göras i klubbarna i hela landet, för att ge dom bästa stöd och förutsättningar, inför kommande år.

Så till herrklassen, där var det spännande. Fredrik Amour var en duva före Kent Stensson som hade 2 duvor upp mot övriga finalister. Fredrik sköt stabilt och med 24:a i finalen stod han som stolt och glad Svensk mästare med 171/175 träff, imponerande skytte och värdig mästare. Silver och brons fick avgöras med särskjutning mellan Daniel Holmqvist och Fredrik Lindqvist, där Daniel gick segrande ut efter 8 duvor och tog silver före Fredrik som blev bronsmedaljör.

Så till landslagsuttagningen. Det skiftade en hel del under tävlingens gång vilka som var inne i laget, men när allt var klart så blev det endast några förändringar vilka som åker med till Norge 1-4 september för kämpa om segern i landskampen och i Skandinaviska mästerskapet i de olika klasserna.

Efter två härliga dagar i sann Nordisk trapanda, med både blåst som solsken vill jag tacka alla skyttarna för gott och härligt uppträdande och peppande för att alla ska lyckas i tävlingen. Härligt och inspirerande som grenledare att se den ödmjuka sanna sportsligheten trots att man konkurrerar om platserna både i SM-et som till landslaget.

Ett STORT TACK till Forshagaklubben, en fantastisk fin anläggning och helt underbara funktionärer, allt från banpersonal till kökspersonalen som gav oss gott att inmundiga alla dagarna.

Nu ser vi fram emot SVM i Skepplanda 30-31 juli där nya mästare ska koras.