Landslagstest 2 i Nordisk trap

Helgen den 15-16 juni avgjordes den sista landslags testen på Uppsala JSK fina anläggning. 66 skyttar kom till start för att skjuta i dagar 2. Många av skyttarna hade aldrig varit och skjutit på denna utmärkta anläggning tidigare.

Det sades att det inte har varit någon större Nordisk Trap tävling där på över 20 år på dessa banor, vilket då är förståeligt. Uppsala JSK och Lars-Åke Tibblin ska ha en stor eloge för arrangemanget runt denna tävling, bra gjort. Lite nyckfulla vindar, runt 20 grader och en sol som gjorde sitt bästa med att stråla, trivdes alla denna helg.

Tävlingen startade med att tävlingsledare Ulf Lindqvist redogjorde förutsättningarna för tävlingen. Efter första dagens 100 duvor var Patrik Vahlberg bäst i Herrklassen med 97 träff. Fredrik Amour var bara en duva efter. Trea var Kent Stensson på 94 träff. Pernilla Stensson i Damklassen hade 92 träff, en ledning med 10 duvor före Helene Larsson. 3:a var Mia Gustafsson som var 2 duvor efter Helene. Våra juniorer gjorde en riktig bra första dag. Leon Johnsson var i ledning på 88 träff, tätt följd av Hugo Andersson på 87 träff. Sen var Albin Larsson och Jakob Evertsson som båda hade 84 träff. I 50+ klassen hade Henrik Johansson en ledning med 4 duvor före Jerry Nilsson på 89 träff, Torbjörn Forslund och Peter Almlöv var bara 2 duvor efter Jerry. Lars-Inge Larsson och Ronny Gustafsson var i ledning i 60+ klassen på 89 träff. Men Per Gustafsson var bara 1 duva efter. Man kunde konstatera att de sista 50 duvor på söndag skulle bli spännande.

Söndagen bjöd på nästan samma väder som lördagen. Nu på söndagen hade man även vänt på skjutlagsordningen och skjutlagen. I herrklassen gjorde Kent Stensson två bra serier som resulterade i att han gick till final som ledare. Patrik Vahlberg var nu bara en duva efter, medan Fredrik Amour inte fick skyttet att stämma helt. Han var inför finalen 4 duvor efter Kent. Som 4:a till finalen kom Andreas Bengtsson på 136 träff. Samma hade även Michael Kvist, men en sämre sista serie. Han gick till final som 5:a. Åt Kent kunde ingen göra något, han träffade alla 25 duvor. Hårdare blev det om 2:a platsen då Fredrik hade fått skyttet att stämma igen, han bommade bara en duva. Patrik fick det inte att stämma i finalen då han bommade 4 duvor. Detta gjorde att det blev en särskjutning mellan honom och Fredrik. Efter 16 duvor kunde Patrik ta emot publikens applåder. Michael kunde efter en bra skjutning passera Andreas.

I Damklassen höll Pernilla Stensson avståndet mot Helene Larsson med 10 duvor inför finalen. 3:a var Mia Gustafsson, och det var bara en duva ner till 4:an Elin Pettersson. 5:a var Linnea Larsson. Ingen kunde göra något åt Pernilla och Helene, men det blev en match mellan Mia och Elin. Elin gjorde en bra finalskjutning och gick förbi Mia. Linnea gjorde också en stark finalskjutning, men hade lite för långt upp för att göra något åt dom framför.


Fortsatt bra skjutit av våra juniorer på söndagen. Leon Johnsson och Hugo Andersson fick byta plats inför finalen då Hugo gjorde två mycket bra sista serier. Han tappade bara 2 duvor på de sista 50 duvorna. Leon hade en sämre serie än Hugo, vilket gjorde att de båda var lika inför finalen. Albin Larsson var trea och Jakob Evertsson fyra. Som femma till finalen var Alexander Åsälv. Hugo fortsatte med ett bra skytte och fick kliva upp högs på prispallen. 2:a blev Leon, 3:a efter att skjut bäst i finalen blev Jakob. 4:a blev Albin och 5:a Alexander. 6:a kom Linus Larsson.


Till final i 50+ klassen var Henrik Johansson först. Sedan som tvåa var Peter Almlöv, trea var Jerry Nilsson som var lika med Peter Almlöv men hade en sämre serie. Fyra var Peter Karlsson och femma Torbjörn Forslund. Efter finalskjutningen var fortfarande Henrik i topp och Peter Almlöv som 2:a. Men om tredje platsen fick man skjuta en särskjutning mellan Jerry och Peter Karlsson. Efter 7 duvor gick 3:e platsen till Jerry. 4:a blev då Peter Karlsson och 5:a Torbjörn Forslund.


Finalen i 60+ klassen var jämn inför skjutningen. Det skilde bara 2 duvor mellan ettan och fyran. Femman hade 5 duvor upp till ledaren som var Lars-Inge Larsson. Tvåa var Ronny Gustafsson, trea Per Gustavsson, fyra var Kenneth Nylander och femma Stefan Hansson. Ronny gjorde en stark skjutning och gick förbi Lars-Inge som blev 2:a. De andra höll sina platser, 3:a blev Per Gustavsson, 4:a Kenneth Nylander och 5:a Stefan Hansson.

Ett stort GRATTIS till samtliga pristagare.

Övriga placeringar se tävlingskalendern.

Efter prisutdelningen tackade tävlingsledaren Ulf Lindqvist skyttarna och lämnade över ordet till Grenledare Kenneth Nylander som tackade Uppsala JSK för ett fint och bra arrangemang, och överräckte ett diplom till klubbens representant Lars-Åke Tibblin för som på ett förtjänstfullt sätt genomfört Landslagstest 2 i Nordisk Trap. Kenneth lämnade över ordet till sektionens ordförande Bertil Nilsson som kort förklarade hur det är tänkt att den nya organisationen kommer att fungera. Efter det tackade Kenneth alla skyttar och önskade alla en lugn och säker hemresa.

Och till sist vill jag tacka alla deltagare för en trevlig helg, som vanligt. Ett stort tack till arrangörsklubben Uppsala JSK och alla er funktionärer som med ett förtjänstfullt sätt genomförde detta Landslagstest. Tack också till tävlingsledaren Ulf Lindqvist och jurymedlemmarna Peter Karlsson och Lars-Åke Tibblin för ett klanderfritt arbete.

 

Kenneth Nylander

Sektionsrepresentant och Grenledare

Lars-Eric Söderberg 24-06-21