Edvin Moberg segrare på Sweden GP i Skeet

Helgen den 8–9 juni avgjordes årets upplaga av Sweden GP i skeet på Storfors Jaktskytteklubbs trevliga banor. Vi var 58 skyttar från Landskrona i söder och Kalix i norr som kämpade om att träffa så många lerduvor som möjligt.

Storfors bjöd på blandat väder under helgen. På fredagens träning sköt vi i solsken och kortarmade tröjor. Medan söndagen bjöd oss på 8 grader och ihållande regn.

Efter de 125 skotten i kvalet var det Mark Binnermark som hade flest träffade duvor. Han prickade ner 117 av de 125 möjliga. I finalen skjuter de sex bästa från kvalet och nu var vädergudarna med oss och blåste bort molnen så att solen tittade fram. När krutröken hade lagt sig stod Edvin Moberg som segrare med 51 träff av 60 möjliga i finalen. På andra plats hittade vi Anton Svahn medan Mark Binnermark tog hand om sista pallplatsen.

I B-klassen var det Elliot Torro-Bergström som hade högst resultat i kvalet med 108 träff. Elliot fick dock nöja sig med en andra plats då han fick se sig slagen av Petter Kristoffersson i finalen. Petter tog hem segern med 45 träff i finalen. Jan Erik Nilsson kammade hem tredje platsen och därmed var prispallen fulltalig.

I C-klassen segrade Per-Anders Johansson med 40 träffade duvor i finalen. Tvåa blev Conny Gustavsson och tredjeplatsen gick till Hampus Björklöv.

Jag vill tacka Storfors JSK för en trevlig helg och ett bra arrangemang. Jag vill också passa på att tacka alla skyttar som trots kyla och regn visade ett gott mod och ett glatt humör.

Stefan Nilsson
Grenledare

Lars-Eric Söderberg 24-06-13