2022 Distriktsmästerskap Juniorer Sörmland i Engelsk Sporting

Som en säsongsavslutning för EJSK juniorer genomfördes ett Junior DM på Hugelsta Skyttecentrum i Eskilstuna den 18 september i samverkan med Sörmlands Skyttesportförbund.

nbjudan skickades av förbundet till samtliga skytteföreningar i länet anslutna till distriktsförbundet, men som vi vet så har givet inte alla föreningar lerduveskytte på programmet.

Förutom de 10 Eskilstunajuniorerna deltog skyttar från Strängnäs JSK och Gnesta JSK så startfältet bestående av 15 juniorer genomförde denna spännande tävling på 75 duvor med bravur. Vi tror att detta var premiär för Junior DM Sporting och tävlingen kommer garanterat åter 2023, varför inte samordnad med DM för Damer ??
Nästa år hoppas vi självklart att flera Sörmlandsklubbar med lerduveskytte på agendan har fått igång ungdomsverksamhet, så vi ökar antalet deltagare totalt samt självklart från ännu fler föreningar.

 

Efter ett mycket bra skytte i båda klasserna Herrjunior samt Damjunior, inkluderande tuff särskjutning om guldet för Damjuniorerna, kunde pallplatserna bemannas vid prisutdelningen och förbundsplaketter, pokaler samt priser kunde delas ut.
Stort tack för bidragen till prisbordet; Torsbo Handels, Skokloster W&C samt de tre deltagande föreningarna. Det stora prisbordet medförde att samtliga deltagare fick pris enligt lottning.

Som grenledarana Sporting noterar i Nyhet 17/10 så finns det bra möjligheter att söka bidrag från förbundet vid uppstart av ungdomsverksamhet med tex ungdomsträningar, träningsläger, tävlingar mm.
EJSK startade senhösten 2021 med en skolovsaktivet med stöd av Eskilstuna kommun och då intresset var stort så bildades Juniorgruppen som nu har ett år på nacken med flera tävlingar, två träningsläger mm genomförda.

Som vi även skrev i Nyhet 29/7 om förbundets lyckade Breddläger i Eskilstuna, så är det viktigt med ungdomar inom vår idrott Sporting, trots det är lite ”svårare” iom vårt idrottsredskap vapen jämfört med andra idrotter med boll, klubba etc, så är det inte så ”omöjligt” vilket det kan kännas till en början.
Föreningens samverkan med förbundet, kommun, föräldrar, ledare samt givet ungdomarnas eget engagemang samt delaktighet är ju inte någon som helst skillnad jämfört med andra idrotter.

Vår verksamhetsplanering 2023 i Juniorgruppen har nu påbörjats, tex kommer vi ha ett aktivt utbyte med andra ungdomsgrupper i vår närhet.
Hör gärna av dig om din förening har funderingar kring juniorverksamhet, så kan vi utbyta lite erfarenheter.

Att ungdomar får träffa skyttar från andra föreningar med lika intresse och i samma ålder, är ett bra sätt att både öka intresse för sporten, tävlingsskytte samt givet behålla ungdomarna kvar i denna fantastiska sport.
Ungdomar är framtiden samtidigt som tex Lerduveskytte Sporting är en mycket bra sport för livslångt idrottande såsom RF har tydligt noterat i sin Strategiplan; ”Alla oavsett ålder och ambitionsnivå ska ha möjlighet att idrotta i förening under hela livet”

 

Eskilstuna JSK
Timo Rajasaari

Lars-Eric Söderberg 22-11-06