Riktiga rysare i finalerna dag 2 på Swedish Cup

Helsvensk pall i för herrarna, norsksvensk kamp om guldet för damerna, nordisk trippel för herrjuniorerna och svenska damjuniorerna utanför pallen dag 2 på Swedish Cup.

Medalj till alla nordiska länderna i herrjuniorernas match

Andra dagen bjöd på flera spännande finaler. Idag var herrjuniorernas final först ut och Erik Eknes från Norge sköt fina 570 poäng i kvalificeringen och tog bronset efter att ha tappat lite i den sista elimineringsserien i finalen. Kampen om guldet blev till slut mellan Christian Sternbrink från Sverige och Lasse Kurkela från Finland. Christian inledde starkt och tog ledningen men finländaren blev för svår och matchen slutade 17-11 varpå Lasse tog hem guldet och Christian slutade på en fin silverplats.

Helsvenskt på pallen i herrarnas match

I herrmatchens grundomgång var det Ole-Harald Aas från Norge som hade det högsta resultatet med 576 poäng före Morgan Johansson Cropper, Sverige och Isac Ahlqvist, också Sverige som båda hade 571 poäng. Guldmatchen kom sedan att stå mellan just Morgan och Isac. Morgan tog inledningsvis ledningen och efter 8 skott stod det 10-6. Men Isac hade inte tänkt ge upp och han kämpade på, jobbade sig i kapp och efter 15 skott stod det 15 lika mellan herrarna. Det 16:e skottet skulle avgöra och Morgan sätter en 10,7. Det räcker dock inte när Isac får in en 10,8 och därmed vinner guldmedaljen med 17-15 för Morgan som blir silvermedaljör. Simon Sandén från Sverige vann bronset före Ole-Harald Aas från Norge och därmed var det helsvenskt på pallen.

Sverige utanför pallen när damjuniorerna gjorde upp

Guldmatchen stod mellan finskorna Ella Hakala och Vilja-Alina Ahokangas och den skulle bli en riktig rysare. Tjejerna gjorde vad de kunde för spänningen och turades om att ta ledningen. Efter tretton skott ledde Ella med 14 mot Vilja-Alinas 12 men Vilja-Alina hade ordning på nerverna, vände matchen igen och vann de sista två skotten och därmed guldet. Silvermedaljör blev Ella och brittiska Emilia Faulkner gjorde en stark avslutning i elimineringsfinalen och tog bronset före Jasmine Kranendonk som blev fyra och bästa svenska damjunior.

Norsk-svensk kamp om guldet för damerna

I guldmatchen möttes Vendela Sörensson från Sverige och Ingeborg Gran från Norge. Vendela höll ihop även denna gång, vann med 17 mot 11 och är guldmedaljör för andra dagen i rad före Ingeborg som blev silvermedaljör. Bronsmedaljör blev Stina Lawner från Sverige som i elimineringsfinalen höll undan Josefine Thörnkvist, också från Sverige.

Nu ser vi fram emot sista dagens finaler som i skrivande stund är på väg att starta.

Åsa Edvinsson 23-01-06