European Youth League regionfinal på hemmaplan

Idag har den svenska truppen samlats i Rottne för att kvalificera sig till Europa-finalen i Estland i oktober.

Idag har den svenska truppen samlats i Rottne för att kvalificera sig till Europa-finalen i Estland i oktober. I den svenska pistoltruppen har vi Jasmine Kranendonk, Lucas Jonsson, Emil Thomsson och Izabella Frejd.

Även gevär har fyra skyttar i sin trupp som från vänster är Evelina Neumann Szilagyi, Moa Hallberg, Anton Salomonsson och Jesper Johansson med ledaren Patrik Hjortskull Det är fem länder i gevär respektive pistol som möts i lagmatcher där de tre främsta lagen kvalificerar sig till finalen i oktober.

Skyttarna rankas inbördes i lagen där ettorna möts, tvåorna möts och så vidare För vunnen 10-skottsserie får laget två poäng och vid lika resultat i serien får lagen en poäng vardera så för att vinna matchen måste laget ha minst 13 p och vid ställning 12-12 blir det shoot off tills segrare utsetts. Matchordningen avgörs genom lottdragning på tekniska mötet i morgon fredag.

I bästa läge blir det två matcher på fredag och två på lördag men lottningen kan även utfalla med tre matcher på lördagen. I pistol möts Lettland, Litauen, Norge, Estland och Sverige. I gevär möts Estland, Norge, Finland, Danmark och Sverige

Lars Erik Bjuhr
Lars Erik Bjuhr Ledare Utvecklingsgruppen Juniorer Pistol, Förbundskapten Juniorer Pistol
Simon Magdeburg 23-05-18