En vinst och en förlust första dagen på EYLCH

Första tävlingsdagen i EYL-kvalet avklarad.

Den första matchen där laget mötte Norge blev en vinst med poängen 18-6. Emil var rankad som första skytt och han bärgade hem 4-2. Jasmine var i laget rankad tvåa och även hon vann med 4-2. Den tredje rankade skytten Izabella erövrade full pott med 6-0 och Lucas vann med 4-2. Skönt för laget att vinna den inledande matchen.

Gevär förlorade knappt i sin match mot Norge med siffrorna 14-10.

I den andra matchen ställdes pistolgänget mot Estland och det blev en förlust med 9-15. Emil fick 0-6, Jasmine 5-1, izabella 2-4 och Lucas också 2-4 Det var med små marginaler och det var snuddande nära och i första serien som slutade 4-4 hade Svenska laget läge att fixa 8-0 men tappade i slutet och den andra serien slutade 1-7 till Estlands fördel och där var matchen avgjord då det svenska laget var tvungna att vinna sista serien med 8-0 för att vinna matchen, serien slutade 4-4.

I skrivande stund kommer gevär att snart börja sin andra match så vi återkommer med resultat från den matchen i morgon. I morgon bitti möter pistol Litauen i första skjutlaget och Lettland i tredje skjutlaget. Förutsättningarna är minst en vinst till för att kvalificera oss till Europa-finalen.

Lars Erik Bjuhr
Lars Erik Bjuhr Ledare Utvecklingsgruppen Juniorer Pistol, Förbundskapten Juniorer Pistol
Simon Magdeburg 23-05-19