Dag 1 på Swedish Cup

Rafflande finaler på Swedisch Cups första dag.

Efter två inställda Swedish Cup är tävlingen äntligen tillbaka och först ut var damernas final. Av damerna var det Michaela Jansson som, i grundomgången, skjutit högsta poängen på 567, följt av Stina Lawner på 564 poäng. Den sista finalplatsen knep Latetia Forget som fick ihop 552 poäng. I finalen var det Vendela Sörenson och Latitia Forget som sköt om guldet. En kamp som började jämt med stabilt skytte av båda tjejerna. Vendela drog dock ifrån och knep guldet för Latitia som vann silvret. Bronsmedaljör blev Josefine Thörnkvist. Alla medaljerna gick till Sverige.

Dagens andra final var den för damjuniorerna. Där var Vilja-Alina Ahokangas från Finland som sköt högsta resultat i grundomgången med 552 poäng och 8 innertior, tätt följd av Emilia Faulkner från Storbritannien som också sköt 552 poäng med 7 innertior. Guldet gick slutligen till Ella Hakala från Finland, silvret gick till Emilia Faulkner från Storbritannien och bronsmedaljör blev Jasmine Kraenkendonk från Sverige.

I herrjuniorernas första omgång sköt Erik Eknes från Norge fina 565 poäng och stod för den högsta poängen i kvalificeringen. Tvåa in i finalen var Lasse Kurkela från Finland med 562 poäng. I finalen var det Sondre Risan Haltvik från Norge som efter en spännande och jämn medaljmatch var starkast och tog hem guldmedaljen. Silvermedaljör blev Emil Thompsson från Sverige och bronset gick till Lucas Jonsson från Sverige.

Sist ut idag var herrarnas final. I kvalificeringen var det Ole-Harald Aas från Norge som sköt bäst och fick ihop 574 poäng följt av Morgan Johansson Cropper med 573 poäng. Guldfinalen blev en rafflande uppgörelse mellan Per-Anders Lander och Isac Ahlqvist, båda från Sverige. Isac tog tidigt ledningen och efter 11 skott stod det 14 - 8 till Isacs fördel. Per-Anders stod för en fenomenal upphämtning och tog fyra raka 2 poängare och lyckades vinna guldet. Silvermedaljen gick således till Isac och bronset vanns av Morgan Johansson Cropper.

Efter lång dag ser vi nu fram emot nya spännande tävlingar i morgon.

Åsa Edvinsson 23-01-04