Lagguld och silver till Pontus

Individuellt silver och nytt svenskt juniorrekord genom Pontus Kallin och lagseger tillsammans med Jesper Johansson och Victor Lindgren vid JWC i Suhl – snacka om blågult klang och jubel!

Om vi tar det hela från början med herrjuniorernas grundomgången från 8.00 på måndagsmorgonen så fick vi se storstilat stabilt skytte från Pontus Kallin. Han summerades till slut på hela 631,2 poäng, vilket innebär en rekordputsning med två helpoäng. Resultatet innebar att han var bäste skytt in till final.

Jesper Johansson summerades till 625,9 poäng och Victor Lindgren till 624,4 poäng. Riktigt bra poäng som gav tionde respektive 13:e placering i den stentuffa konkurrensen.

Tillsammans fick de ihop 1881,5 poäng i lagtävlingen, som nu gått tillbaka det det ”gamla” stuket och därmed grundades på den individuella grundomgången. En totalpoäng som gav segern före Indien med 1879,0 poäng och Serbien med 1875,9 poäng.

Vid lunchtid var det dags för finalen, som även den gått tillbaka till det ”gamla” 24-skottsupplägget. Pontus fajtades hela vägen med indiern Srikanth Dhanush och fick till slut ge vika med 248,1 mot 249,4 poäng. En mycket fin insats över hela tävlingsdagen och en meriterande silverpeng till Pontus.

Juniorvärldscupen är alltid väldigt tuff och håller hög resultatmässig nivå.

Amanda närmast damjuniorfinal

Närmast finaldiskussionerna genom hela sin serie var inte helt oväntat Amanda Carlsson från Gullabo. I live-visningen från Suhl var hon flera gånger över finalstrecket. Till slut landade dock detta streck på 628,0 prick mot 627,0 för Amanda på 15:e plats.

Ledare in till finalen var norskan Pernille Nor-Woll med hela 632,8 poäng.

Lagmässigt nådde Sverige 14:e placering bland damjuniorerna med 1855,7 poäng. Vann gjorde Indien före Serbien och Norge.

Gevär 50 meter avgörs 6-7 juni

Tävlingarna avslutas för de svenska gevärsskyttarna på nationaldagen, då herrjuniorernas 3x20 skott på 50 meter avgörs, med Jesper Johansson och Axel Löfvander i startlistan. I damjuniorernas 3x20 skott saknas tyvärr svenskt deltagande denna gången.

Mikael Svensson 23-06-05