Hoppa till sidans innehåll

Fakta, frågor och svar om tävlingskalendern


Fakta om SvSF:s tävlingskalender

 • Det är inte förenligt med personuppgiftslagen att publicera komplett licenslista.
 • En skytt kan kontrollera sina egna licenser i systemet.
 • En föreningsadministratör kan kontrollera alla föreningens medlemmars licenser.
 • En tävlingsarrangör kan kontrollera licenser i samband med tävlingen.
 • SvSF sektionsadministratörer kan kontrollera alla licenser.
 • Systemet är inte tänkt att användas för resultathantering under tävling.
 • Systemet är tänkt att hantera ranking och på sikt underlag för klassificering. För att det ska fungera behövs entydiga klasser och resultat som siffror, då räcker det inte med pdf-filer.

Förbundsstyrelsen har beslutat att:
1. Det är skyttens ansvar att ha giltig (betald) licens vid tävling. Om skytt bryter mot detta blir det disciplinpåföljd.
2. Krav på licensnummer i resultatlista kommer i fortsättningen enbart att vara obligatorisk vid alla tävlingar där svenskt rekord kan sättas.
3. Respektive sektion kommer att göra slumpmässiga kontroller av licenser.

Frågor och svar

Hur kan sökning avgränsas?

Antingen kan Avancerad sök användas eller så kan en länk som bara visar tävlingar i ett distrikt eller en förening göras.

Visa svar


Dölj svar


Var kan jag hitta mer information?

På sidan Om SvSF:s tävlingskalender hittar du alltid den senaste versionen av manualen för Tävlingskalendern.

Visa svar


Dölj svar


Inloggning Tävlingskalendern

Varför måste man ha en e-post registrerad i IdrottOnline som användare?

Tävlingskalendern är sammankopplad med IdrottOnline där föreningen har medlemsregister. Du behöver en mailadress i IdrottOnline för att kalendersystemet ska kunna verifiera att du är du när du skapar en inloggning.

Visa svar


Dölj svar


Hur skapar jag en inloggning till tävlingskalendern?

Första gången du ska logga in i Tävlingskalendern behöver du skapa en ny användare. Tävlingskalendern är sammankopplad med IdrottOnline där föreningen har sitt medlemsregister. Du behöver ha en mailadress inlagd i IdrottOnline för att Tävlingskalendern ska kunna verifiera att du är du när du skapar en inloggning. När du skapar din nya inloggning måste du alltså använda den mailadress som är inlagd på dig i IdrottOnline för att det ska fungera. Om du är osäker på vilken mailadress som är inlagd på dig eller om du saknar mailadress i IdrottOnline kontaktar du din förening och ber dem uppdatera medlemsregistret med din aktuella mailadress.
För att skapa en ny användare i Tävlingskalendern klickar du på Logga in högst upp i det högra hörnet. Då kommer du till inloggningssidan. Klicka på länken ”Jag har glömt mitt lösenord/Jag är ny användare”. Skriv in din mailadress (adressen måste finnas registrerad i medlemsregistret i IdrottOnline) och klicka på OK. Ett mail kommer därefter att skickas till din mailadress. Klicka på länken i mailet för att aktivera kontot och välja lösenord.

Visa svar


Dölj svar


Jag ska logga in för första gången men systemet säger att jag som användare inte finns. Vad gör jag?

Förklaring: Får du meddelande att du som användare inte finns kan det bero på att du försöker logga in med en annan mailadress än den som finns registrerad på dig i föreningens medlemsregister i IdrottOnline, eller att ingen mailadress finns registrerad på dig där. Systemen är sammankopplade för att tävlingskalendern ska veta att du är du, och därför krävs det att man har en mailadress inlagd i IdrottOnline. Det är den mailadressen du måste använda för att skapa ett inlogg i tävlingskalendern. Det är nämligen dit ett automatiskt mail för att skapa lösenord skickas.

För att komma vidare: Har du en annan mailadress? Testa att skapa användare med den. Det kan vara den som är inlagd i föreningens medlemsregister.
Fungerar det fortfarande inte, kontakta din förenings huvudadministratör och be dem uppdatera medlemsregistret med din aktuella mailadress. När de har gjort det och det gått en timme, testa att logga in i kalendern nu.

Vi som förbund kan inte ändra i föreningens medlemsregister, så du måste gå via föreningen för att uppdatera din mailadress.

Visa svar


Dölj svar


Är lösenordet detsamma i IdrottOnline och tävlingskalendern?

Det är upp till dig. Första gången du ska logga in i Tävlingskalendern får du själv bestämma lösenord. Det görs genom en länk som skickas till din epostadress som är registrerad i föreningens medlemsregister i IdrottOnline.

Visa svar


Dölj svar


Var kan jag hitta mer information?

På sidan Om SvSF:s tävlingskalender hittar du alltid den senaste versionen av manualen för Tävlingskalendern.

Visa svar


Dölj svar


Tävlingslicensen

Hur ser jag om jag har tävlingslicens?

1. Logga in i Tävlingskalendern (info om hur du skapar en inloggning hittar du här).
2. Klicka på ditt namn uppe till höger.
3. Du kommer nu till Min profil.
4. Klicka på fliken Licenser. Här hittar du information om du har en registrerad tävlingslicens samt vilket/vilka skyttekort som finns registrerade på dig.

Visa svar


Dölj svar


Vad kostar tävlingslicensen?

Tävlingslicensen kostar 300 kronor för seniorer och 150 kronor för juniorer. Junior är man från och med det år man fyller 15 år, till och med det år då man fyller 20.

Läs mer om själva tävlingslicensen på denna sida.

Visa svar


Dölj svar


Hur köper jag tävlingslicens?

Du kan betala din tävlingslicens antingen genom Tävlingskalendern, med Swish eller via bankgiro.

 • Tävlingskalendern:
 1. Logga in i Tävlingskalendern.
 2. Klicka på ditt namn högst upp till höger i menyraden för att komma till ”Min profil”.
 3. Klicka sedan på fliken ”Licenser”. Här ser du nu de Skyttekort och tävlingslicenser som du har registrerade.
 4. Om du önskar lösa en tävlingslicens klickar du på den blå knappen ”Köp Skyttekort eller licens” som finns till höger på sidan.
 5. Du får nu upp en ny sida där du börjar med att välja betalare (föreningsadministratörer kan även välja föreningen), klicka sedan på ”Beställ tävlingslicens”.
 6. Om du köper till dig själv står ditt namn redan i rutan, föreningsadministratörer behöver söka fram rätt person genom att skriva deras namn och välja rätt person på de förslag som kommer upp och klicka på ”Lägg till person”.
 7. Under ”Giltig TOM” väljer du vilket år licensen ska vara giltig och under ”Vart ska pengarna gå” väljs den sektion där du vill lösa din tävlingslicens, klicka sedan på ”Granska och köp”. Föreningsadministratörer kan söka fram fler personer och köpa flera licenser på en gång.
 8. Kontrollera att uppgifterna stämmer och klicka på ”Köp” för att gå vidare till betalningen, annars klickar du på ”Avbryt”.
 9. Du slussas nu vidare till betaldelen där du för tillfället enbart kan betala med kort. Du kommer nu till Dibs betalsystem där du följer vidare instruktioner. När köpet är genomfört kommer du tillbaka till en sida i Tävlingskalendern som börjar med ”Tack för ditt köp”.
 • Swish: 123 404 05 15, ange ditt IID-nummer eller personnummer samt den sektion du löser tävlingslicens för (Gevär, Lerduva, Pistol eller Viltmål).
 • Bankgiro: 834-7718, ange ditt IID-nummer eller personnummer samt den sektion du löser tävlingslicens för (Gevär, Lerduva, Pistol eller Viltmål).

 

Visa svar


Dölj svar


Vem är betalningsmottagare?

SvSF har köpt en betaltjänst som heter Please och den tillhandahålls av Alektum Group. Detta ger att Alektum står som betalningsmottagare när du köper din licens.

Visa svar


Dölj svar


Finns det något alternativt sätt att betala sin licens?

Ja, du kan även betala din tävlingslicens via Swish eller bankgiro.

 • Swish: 123 404 05 15, ange ditt IID-nummer eller personnummer samt den sektion du löser tävlingslicens för (Gevär, Lerduva, Pistol eller Viltmål).
 • Bankgiro: 834-7718, ange ditt IID-nummer eller personnummer samt den sektion du löser tävlingslicens för (Gevär, Lerduva, Pistol eller Viltmål).

Vid dessa inbetalningssätt sker manuell registrering av din licens vilket gör att det finns en handläggningstid.

Visa svar


Dölj svar


Vilka påföljder kan det bli om man tävlar utan licens?

Varning, diskvalificering, uteslutning.

Visa svar


Dölj svar


Varför kommer inte min faktura?

Funktionen för faktura är för tillfället avstängd.
Har du valt att betala via faktura så kommer den att skickas till din epostadress, men det kan ta några minuter innan den kommer. Ha is i magen och tryck inte fler gånger för att genomföra köp, för då skapas fler fakturor. Det finns dessutom risk att fakturan klassas som skräppost, så titta i den mappen om du saknar fakturan. Är du föreningsadministratör och angivit föreningen som betalare kommer fakturan att skickas till er officiella epostadress. (Observera att den då kan gå till någon annan person än dig själv.) Om du inte erhåller en faktura till mailen ber vi dig att kontakta kansliet.

Visa svar


Dölj svar


Svenska Skyttesportförbundet står inte som ägare till plusgirokontot som anges på fakturan. Vågar jag betala ändå?

Förklaring: Förbundet köper betalfunktionen av en extern aktör och därför anges ett annat konto än vårt.

För att gå vidare: Betala till plusgirokontot som anges på fakturan. Pengarna kommer Svenska Skyttesportförbundet tillhanda även om vi inte står som ägare av angivet plusgirokonto.

Visa svar


Dölj svar


Var kan jag hitta mer information?

På sidan Om SvSF:s tävlingskalender hittar du alltid den senaste versionen av manualen för Tävlingskalendern.

Visa svar


Dölj svar


Skyttekort

Hur beställer jag Skyttekort i Tävlingskalendern?

1.  Logga in i Tävlingskalendern.
2. Klicka på ditt namn uppe till höger för att komma till ”Min profil”.
3. Klicka sedan på fliken ”Licenser”.
4. Om du har genomfört ett skyttekortsprov och vill betala detta klickar du på ”Köp Skyttekort eller licens” som finns till höger på sidan.
5. Du får nu upp en ny sida. Klicka på ”Beställ skyttekort”. Om du köper till dig själv står ditt namn redan i rutan. Är du föreningsadministratör söker du fram rätt person genom att börja skriva deras namn. Du får nu förslag på vem det kan vara. Välj personen genom att klicka på namnet och tryck på ”Lägg till person”.
6. Ange vilken gren personen har avlagt godkänt skyttekortsprov i. Du får endast upp de grenar som personen ännu inte har godkänt skyttekort för, det vill säga saknas en gren så har personen redan ett registrerat skyttekort i denna gren.
7. Sedan väljer du om personen önskar få ett fysiskt kort utskrivet, vilket kostar 50 kr. Ni kan även ange en annan leveransadress av det fysiska kortet till annan adress än till den som beställer kortet. Om du har administratörsrättigheter för en förening kan du köpa flera skyttekort på en gång och kan då söka på en ny person genom att skriva in ett nytt namn i sökrutan och sedan välja person, gren som godkänt skyttekortsprov har avlagts i, om fysiskt skyttekort önskas samt eventuellt byte av leverensadress.

Beställ skyttekort, val av gren och granska
8. När du lagt till samtliga som du vill betala för klickar du på Granska och får då fram en sammanställning över dina köp.
9. Om uppgifterna är rätt bockar du i att du godkänner köpvillkoren och klickar sedan på ”Köp”, annars trycker du på ”Avbryt” och justerar. När du tryckt på ”Köp” slussas du vidare till betaldelen där du för tillfället enbart kan välja att betala med kort.
Köp av skyttekort

Visa svar


Dölj svar


Information till Föreningsadministratörer

Hur blir jag föreningsadministratör?

Föreningsadministratör är en roll som tillsätts i föreningens medlemsregister i IdrottOnline. Den som är Huvudadministratör eller Klubbadministratör för föreningen i IdrottOnline kan tilldela roller.
1. Logga in i IdrottOnline
2. Klicka på Administration i den övre menyn.
3. Klicka på Personer i menyn till vänster.
4. Sök fram aktuell person.
5. Klicka på personens namn för att komma in på personen.
6. Klicka på Redigera under Roller.
7. Bocka för rollen Tillgång till IndTA – Klubb.
8. Klicka på kugghjulet bakom rollen.
9. En ny ruta kommer upp. Bocka i de tre rollegenskaperna.
10. Spara.
Vänta ungefär en timme för att systemen ska synka med varandra. Därefter har tillgång till föreningsadministrationen i Tävlingskalendern.

Visa svar


Dölj svar


Jag är föreningsadministratör. Hur ser jag vilka av föreningens medlemmar som har tävlingslicens?

1. Logga in i Tävlingskalendern.
2. Klicka på Administration uppe till höger.
3. Klicka på fliken Vyer.
4. Klicka på fliken Medlemsvy.
5. Sök på personen genom att skriva personens namn. Klicka på namnet på personen och klicka på Visa.

Du kan även få fram en lista på vilka som har tävlingslicens genom att klicka på fliken Licenser och sedan exportera en lista.

Visa svar


Dölj svar


Jag är föreningsadministratör och ska betala licenser för flera av föreningens medlemmar. Hur går jag tillväga?

Om du är föreningsadministratör kan du beställa licenser till flera skyttar i Tävlingskalendern. För tillfället är det enbart möjligt att betala med kort i Tävlingskalendern. Om föreningen inte har möjlighet att betala med kort kan ni betala in licensavgifterna på vårt bankgiro 834-7718. Märk inbetalningen med föreningens namn, gren och medlemmens IID-nummer. Gäller inbetalningen flera skyttar skickar ni ett mail till kansliet, This is a mailto link, med föreningens namn, namn på skyttarna, skyttarnas IID-nummer, gren samt att ni gjort en licensinbetalning för dessa skyttar. Märk inbetalningen med licenser och föreningens namn. Vid betalning via bankgirot sker en manuell registrering av licenserna när inbetalningen kommit in, vilket gör att det finns en handläggningstid.

Om föreningen beställer licenserna via Tävlingskalendern och betalar med kort aktiveras licenserna på en gång. För att vara behörig föreningsadministratör i Tävlingskalendern måste du ha rollen ”Tillgång till IndTA - Klubb” i IdrottOnline.

1.  Logga in i Tävlingskalendern.
2. Klicka på ditt namn uppe till höger för att komma till ”Min profil”.
3. Klicka sedan på fliken ”Licenser”.
4. Klicka på den blå knappen ”Köp Skyttekort eller licens” som finns till höger på sidan.
5. Ange vem som ska betala – du eller föreningen.
6. Klicka på ”Beställ tävlingslicens”.
7. Sök på personer genom att börja skriva deras namn. Du får förslag på vem det kan vara. Välj personen genom att klicka på namnet och tryck på ”Lägg till person”.
8. Uppge sektion som pengar ska gå till samt se till att det är rätt år på licensen du köper.
9. Upprepa steg 7-8 för samtliga personer som du vill köpa licens för.
10. När du lagt till samtliga som du vill betala för klickar du på ”Granska”.
11. Nu kommer en sammanställning upp som du kan kontrollera allt på. Om det är rätt bockar du för att du godkänner köpvillkoren och klickar sedan på ”Köp”.
12. När du klickat på Köp slussas du vidare till betaldelen där du för tillfället enbart kan betala med kort. Du kommer nu vidare till Dibs betalsystem där du följer vidare instruktioner. När köpet är genomfört kommer du tillbaka till en sida i Tävlingskalendern som börjar med ”Tack för ditt köp”.
I medlemsvyn kan du sedan titta på om licenserna har gått igenom och att allt ser okej ut för respektive skytt.

Visa svar


Dölj svar


Hur beställer jag Skyttekort i Tävlingskalendern som föreningsadministratör?

1. Logga in i Tävlingskalendern.
2. Klicka på ditt namn uppe till höger för att komma till ”Min profil”.
3. Klicka sedan på fliken ”Licenser”.
4. Om du har genomfört ett skyttekortsprov och vill betala detta klickar du på ”Köp Skyttekort eller licens” som finns till höger på sidan.
5. Du får nu upp en ny sida. Klicka på ”Beställ skyttekort”. Om du köper till dig själv står ditt namn redan i rutan. Är du föreningsadministratör söker du fram rätt person genom att börja skriva deras namn. Du får nu förslag på vem det kan vara. Välj personen genom att klicka på namnet och tryck på ”Lägg till person”.
6. Ange vilken gren personen har avlagt godkänt skyttekortsprov i. Du får endast upp de grenar som personen ännu inte har godkänt skyttekort för, det vill säga saknas en gren så har personen redan ett registrerat skyttekort i denna gren.
7. Sedan väljer du om personen önskar få ett fysiskt kort utskrivet, vilket kostar 50 kr. Ni kan även ange en annan leveransadress av det fysiska kortet till annan adress än till den som beställer kortet. Om du har administratörsrättigheter för en förening kan du köpa flera skyttekort på en gång och kan då söka på en ny person genom att skriva in ett nytt namn i sökrutan och sedan välja person, gren som godkänt skyttekortsprov har avlagts i, om fysiskt skyttekort önskas samt eventuellt byte av leverensadress.

Beställ skyttekort, val av gren och granska
8. När du lagt till samtliga som du vill betala för trycker du på Granska och får då fram en sammanställning över dina köp.
9. Om uppgifterna är rätt bockar du för att du godkänner köpvillkoren och klickar sedan på ”Köp”, annars trycker du på ”Avbryt” och justerar. När du tryckt på ”Köp” slussas du vidare till betaldelen där du för tillfället enbart kan välja att betala med kort.
Köp av skyttekort

Visa svar


Dölj svar


Var kan jag hitta mer information?

På sidan Om SvSF:s tävlingskalender hittar du alltid den senaste versionen av manualen för Tävlingskalendern.

Visa svar


Dölj svar


Tävlingsarrangör

Kan jag som arrangör kräva att deltagare anmäler sig via tävlingskalendern?

Ja, men tänk på om det passar alla som tänker vara med på tävlingen.

Visa svar


Dölj svar


Kan jag välja andra klasser än de som finns?

Nej, det är för tillfället bara de klasser som finns i regelböckerna som är inlagda.

Visa svar


Dölj svar


Kan jag skriva i inbjudan att man inte behöver tävlingslicens?

Nej, vill man arrangera en rekryteringstävling och önskar undanta krav på licens måste man ansöka hos förbundsstyrelsen.

Visa svar


Dölj svar


Vad måste man som arrangör göra i tävlingskalendern?

Lägga upp tävlingen, bifoga en inbjudan i pdf-format, lägga upp resultaten som minst pdf när tävlingen är genomförd (samt som csv-fil om tävlingen ska vara klassificerings- och rankinggrundande).

Visa svar


Dölj svar


Var kan jag hitta mer information?

På sidan Om SvSF:s tävlingskalender hittar du alltid den senaste versionen av manualen för Tävlingskalendern.

Visa svar


Dölj svar


Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...