Hoppa till sidans innehåll
Foto: SOK Marcus Svensson på OS-banan i skeet i Rio de Janeiro. Här på träning tidigare i veckan.

Lysande OS-inledning av skeetherrarna

12 AUG 2016 22:04
I dag började herrarnas skeettävling på 2016 års OS i Rio de Janeiro. Och det blev en smakstart för de två svenska skyttarna Marcus Svensson och Stefan Nilsson.
  • Skapad: 12 AUG 2016 22:04

De olympiska spelen i Rio de Janeiro pågår som bäst borta i Brasilien och i dag var det så äntligen dags för herrarnas skeettävling att dra igång. Den som Marcus Svensson och Stefan Nilsson siktat mot sedan många år tillbaka. I dag stod de första tre av totalt fem serier i grundomgången på schemat och det blev en lysande start för svensk del. Marcus Svensson gjorde inga fel alls utan sköt fullt i alla tre serier – 75 av 75 duvor totalt. Med det är han i ensam ledning inför morgondagens fortsatta finaljakt.För dagens födelsedagsfirare Stefan Nilsson – 26 år just i dag – blev det 74 av 75 träff. Den enda bommen kom i hans andra serie. Nilsson går till pausvila som delad tvåa med ytterligare fyra skyttar.

Förbundskapten Christer Svensson är givetvis tillfreds efter dagen:
- Jag är nöjd, kan inte vara annat. De har skött sig fantastiskt och ligger etta och tvåa och det går inte begära mer. Och det har varit stabilt skytte hela vägen, så det ser bra ut. Men det är för tidigt att ta ut något i förskott, för det är två serier kvar och det är många hungriga vargar strax efter, säger han.

Så även om läget just nu är gynnsamt för svenskarna vet de att det krävs väldigt bra skytte även i morgon för att ta en av de åtråvärda finalplatserna. För ännu är konkurrensen tuff:
- Som jag ser det har alla över 71 träff, tretton stycken, chans att göra upp om sex finalplatser. Så vi tar absolut inget för givet utan det krävs hårt jobb i morgon också, säger Christer Svensson.

Via denna länk kan du se ställningen efter den första tävlingsdagen av två.

I morgon väntar de två avslutande serierna i grundomgången och det drar igång klockan 14.30 svensk tid och kan följas via liverapportering här. Semifinaler och medaljmatcher startar därefter klockan 20.00.

Skribent: Josefin Warg
Epost: This is a mailto link
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
SE-100 61 Stockholm
Sweden
Telefon: +46-8-699 63 70
E-mail This is a mailto link

----------------------------------

Postadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link