Hoppa till sidans innehåll

Tidigare regelverk för Stora grabbars märke


Sedan 1944 har skytterörelsen delat ut en utmärkelse som kallats Stora grabbar. Från och med 2016-01-01 bytte utmärkelsen namn till Stora skyttars märke, och ett nytt regelverk infördes som gäller från det datumet. Detta märke är ett utmärkelsetecken som tilldelas svenska skyttar på grund av framstående skytteprestationer.

Märket erhålls när man nått upp i 6 poäng enligt aktuellt regelverk. För meriter fram till och med 2015  gällde/gäller följande regelverk:

POÄNGTABELL          

                   OS-VM             EM                 NM                 LK och SM

1:a pl             6                    5                    3                    1

2:a pl             4                    3                    2

3:e pl             3                    2                    1

4:e pl             2                    1

5:e pl             1


Kvotplats vid världscup gav 1 poäng.

En förutsättning för att poängen enligt tabellen ska utgå är att antalet deltagare i grenen var minst fyra vid landskamper, vid NM fem, vid EM sex, och vid VM och OS sju. Antalet deltagande nationer ska vara minst tre vid NM, fyra vid EM och vid VM och OS minst fem.

I landskamper med mer än två deltagande nationer kan i varje gren med SM-status fortfarande totalt inte erövras mer än en (1) poäng av segraren (individuellt) i ett enkelt möte.
Därest antalet deltagare eller deltagande länder i ett mästerskap är färre än vad som ovan stipuleras sänks poängen för respektive placering till i likhet närmast lägre mästerskap (landskamp) där fordringarna uppfylls.

Stora Grabbars märke är en kvarleva från Sportskytteförbundet och som SvSF anammade vid sammanslagningen 2009. I samband med sammanslagningen beslöts att alla "FSR-seniormästerskap" från och med 2009 ska ingå i underlag till Stora Grabbars Märke (FS protokoll 2009:01 - 7 februari 2009). Resultat från tidigare år än 2009 i dessa discipliner är inte poänggrundande.

 Här ser ni alla skyttar som blivit Stora grabbar genom tiderna.

Uppdaterad: 23 SEP 2016 14:47 Skribent: Josefin Warg

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

MÄSTERSKYTTEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...