Hoppa till sidans innehåll

Stora skyttars märke


Stora skyttars märke (före detta Stora grabbars märke) är ett utmärkelsetecken som av Svenska Skyttesportförbundets styrelse tilldelas svenska skyttar som har gjort framstående skytteprestationer enligt nedanstående regelverk. Regelverket gäller från 2016-01-01. Tävlingar genomförda innan detta datum räknas enligt det gamla regelverket.

För att erhålla Stora skyttars märke krävs att man har uppnått sex (6) poäng enligt nedanstående poängtabell på tävlingar som uppfyller kriterierna.

Poäng kan erhållas på följande individuella tävlingar i seniorklass: OS, VM, EM, NM, världscup samt SM. En förutsättning för att erhålla poäng är att det är minst sju deltagande skyttar samt minst tre deltagande nationer i aktuell gren och klass på internationella tävlingar. Maximalt ett (1) poäng per kalenderår kan intjänas vid SM-tävlingar.

Poängtabell för att erhålla Stora skyttars märke

Placering

OS & VM

EM, ES & världscup

NM

SM

1

6

3

2

1

2

4

2

1

 

3

3

1

 

 

4

2

 

 

 

5

1

 

 

 

 
Nomineringsförfarande
Det är upp till varje enskild aktiv eller klubb att ansöka om utmärkelsen när tillräckligt antal poäng är erhållna för en skytt. Ansökan/nominering skickas till This is a mailto link och ska innehålla namn, förening, IID-nummer och förteckning över skyttens poänggrundande meriter.

SvSF påminner minst en gång om året på hemsida eller i vår tidskrift om att ansöka om utmärkelsen. SvSF har en förteckning över alla aktiva som har erhållit utmärkelsen.

LISTA: Stora Skyttar & Grabbar genom tiderna

Uppdaterad: 31 MAJ 2018 14:10 Skribent: Josefin Warg
E-post: This is a mailto link

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...