Huvudpartners

  • Lapua

  • Craft

  • Svenska Spel

Emil Martinsson - Årets skytt

Viltmålsvärldsmästaren Emil Martinsson tog hem utmärkelsen Årets skytt, Jokkmokks PSK utsågs till årets förening och Bo-Göran Skarpsvärd blev årets funktionär. Prisutdelningen ägde rum på Skytteforum.

I samband med årets skytteforum delades det även ut fina utmärkelser och stipendier till våra skyttar och eldsjälar. 


 

ÅRETS SKYTT
EMIL MARTINSSON

Motivering:
Utmärkelsen Årets Skytt tilldelas den skytt som under året uppvisat höga resultat såväl nationellt som internationellt, alternativt uppnått motsvarande prestation i förhållande till den specifika grenens bästa resultat. Svenska Skyttesportförbundet har 2022 valt att tilldela Emil Martinsson titeln Årets Skytt. 

Motiveringen är att Emil Martinsson under många år har varit en av Sveriges och världens bästa viltmålsskyttar och 2022 kröns karriären med ytterligare medaljer. Under Viltmåls VM i Frankrike deltar Emil i fyra olika individuella discipliner och tar medalj i samtliga. Två guld, ett silver och ett brons, samt två lagdiscipliner och tar guld även i dessa båda. 

Årets Skytt visar med kraft och tydlighet att denne är världens bäste viltmålsskytt, en ambassadör för sporten och en god förebild för andra skyttar genom sitt uppträdande.

ÅRETS FÖRENING
JOKKMOKKS PSK

Motivering: Jokkmokks Pistolskytteklubb har under året moderniserat sin idrottsliga verksamhet, samtidigt som föreningen hållit fast vid sina värderingar och skapat förutsättningar som öppnar upp för delaktighet. Föreningen må vara liten, men arrangerar årligen flertalet tävlingar som skapar engagemang hos medlemmar och deltagare.

Utöver den idrottsliga verksamheten, har Jokkmokks Pistolskytteklubbs engagemang sträckt sig utöver idrottens gränser. Bland annat ställde föreningen om och erbjöd tillfälliga sovplatser vid kriser till följd av såväl lokala som globala katastrofer. Därmed, visar föreningen ett starkt engagemang som inspirerar andra, vilket ligger helt i linje med Strategi 2025. Allt sammantaget gör det Jokkmokks Pistolskytteklubb till en värdig vinnare av utmärkelsen Årets Förening 2022. 

ÅRETS FUNKTIONÄR
BO-GÖRAN SKARPSVÄRD

Motivering: Bo-Göran Skarpsvärd är en eldsjäl som bidrar både till den egna föreningen och Norrbottens skyttar i stort. Bo-Göran Skarpsvärd är en funktionär som arbetar med allt ifrån tävlingsarrangemang, styrelsearbete till att se till att skjutbanan fungerar. 

Det som Svenska Skyttsporförbundet framför allt vill uppmärksamma med Bo-Göran Skarpsvärds engagemang är att han den senaste tiden arbetat hårt med att handikappanpassa skjutbanan för att öka tillgängligheten. Detta anser Svenska Skyttesportförbundet är ett bra exempel på ett sätt att sträva mot en mer inkluderande idrott för alla. Bo-Göran Skarpsvärd har även varit en aktiv och drivande funktionär kring arrangemanget med Skytteveckan i Boden, vilket möjliggjorde ett utbyte mellan både nationella skyttar och sportskytte. Ytterligare ett fint exempel på hur vi kan ha en ny syn på tävling och få fler att pröva på olika grenar. Allt detta gör Bo-Göran Skarpsvärd till en värdig vinnare av utmärkelsen Årets Funktionär 2022.

ÅRETS LEDARE
FREDRIK PETTERSSON


Motivering:
Med sina stora kunskaper inom skytte tar Fredrik Pettersson sig tid att hjälpa både nya och rutinerade skyttar på ett vänligt, lugnt och pedagogiskt sätt, alltid med ett leende på läpparna. Detta är enligt Svenska Skyttesportförbundet ett mycket gott exempel på ett individanpassat ledarskap i linje med Strategi 2025. 

Fredrik har i flera år visat stort engagemang i sin förening och han beskrivs som snäll, trevlig, hjälpsam och passionerad. Svenska Skyttesportförbundet ser Fredrik som en förebild för en ledare i skyttesverige. Därför tilldelar Svenska Skyttesportförbundet Fredrik Pettersson utmärkelsen Årets Ledare. 


HEDERSORDFÖRANDE: KERSTIN BODIN  FÖRTJÄNSTMEDALJ: MICHAEL NORMANN


ULLMANSKA STIPENDIATER
2021: Helmer Nilsson (mitten t.h)
2022: Amanda Persson (mitten t.v)

ÖVRIGA STIPENDIATER
Karl Arvid Norlins Ungdomsfond

Frans Rasmusson, Sjöbo Ungdomsskyttegille

Mark Binnermark, Uppsala JSK

Sara Kranendonk, Unnaryds PSK

Oscar Eliasson, Hylte SportskyttarSteve Gunnarssons 50-årsfondOscar Morfeldt, Eda Skyttegille

Pelle Persson, Östgöta JSK

Martin Andersen, Klippans PK
 

  • Skytteforum
  • Årets skytt
  • Årets förening
  • Årets ledare
Richard Gardt 22-11-24