Hoppa till sidans innehåll

Årsrapport och årsavgift


Namn- och adressuppgifter

De adresser som finns i IdrottOnline till föreningarna är underlag till bland annat utskick. Hemsidan besöks av många som söker en skytteförening och vårt register måste därför vara så aktuellt som möjligt. Om adressaten för föreningen byts så är det viktigt att ni skriver in detta i IdrottOnline Klubb. Ange även föreningens ordförande, sekreterare och kassör genom att tilldela dessa motsvarande roller. Vi hjälper gärna till om ni behöver hjälp. Kontakta oss

 

Statistik

 Som i alla ideella allmännyttiga organisationer är det viktigt att klubbar rapporterar kompletta underlag till årsredovisningen med mera. För att kunna visa både makthavarna och övriga intresserade, sportskyttes bredd som en av de största idrotterna är de siffror som redovisas in på rapporten av största vikt. Rapporten utgör underlag till den statistik som förbundet skall lämna till både Riksidrottsförbundet och SISU, Idrottens Studieförbund. I slutändan är våra statsbidrag och därmed verksamhetsgrad beroende av de redovisade siffror ni presenterar.


Medlem är den som betalt medlemsavgift till klubben och har stadgenlig yttrande- och rösträtt på årsmötet.


Årsrapporten ska vara inlämnad digitalt via IdrottOnline Klubb senast den 31 december aktuellt år.


Årsavgiften

Enligt SvSF:s stadgar skall föreningsavgiften vara erlagd senast sista januari varje år. Årsavgiften per förening är 1500 kronor. För att föreningen skall kunna påverka ”sitt” distrikt och även kunna få del av diverse projektmedel och bidrag skall avgiften vara betald. Avgiften är även kopplad till en ansvars- och olycksfallsförsäkring vid klubbens olika arrangemang.

Om förening inte betalar årsavgiften till förbundet och distriktet blir den utesluten vid årets sista styrelsemöte.

 

Vad innebär det att inte tillhöra en organisation, att bli utesluten?

En förening som säger upp sitt medlemskap (eller blir utesluten) i SvSF mister sitt försäkringsskydd (ansvar och olycksfall i samband med skytte) och förlorar rätten att inneha föreningsvapen samt rätten att utfärda föreningsintyg.

Försäkringsskyddet kostar minst 4000 kr/år att teckna separat.

Enligt ny lagstiftning så måste klubben också söka eget godkännande hos Polismyndigheten för att överhuvudtaget få bedriva skytte.

Sedan innebär det också att olika förmåner försvinner t.ex. gratis rådgivning i miljöfrågor, möjlighet att söka olika bidrag etc.

 

Läs mer här om föreningsavgiften

Uppdaterad: 12 DEC 2016 15:23 Skribent: Sussie Svedlund

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄFFSÄKERT 
SvSF:s webb-tv magasin WEBBSHOPSAMARBETSPARTNERS

 Norma Logo wwwSponsorerVÅRA SOCIALA MEDIER

FB Youtube Insta logos

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: This is a mailto link