Hoppa till sidans innehåll

Personuppgiftshantering


Tisdag den 22 augusti 2017 genomförde Riksidrottsförbundet en förändring i IdrottOnline. Då lanserades en funktion som påverkar hur mycket av ert medlemsregister som ni som förening visar och/eller delar med Svenska Skyttesportförbundet, SvSF.

I IdrottOnline Administration under "Inställningar" (kräver inloggning) behöver ni föreningsadministratörer välja ett av nedanstående alternativ:

Om ni markerar "Nej" kommer ni hindra SvSF från att på något sätt ta del av personuppgifter för personer i föreningens medlemsregister. SvSF kan då inte söka fram, se, redigera eller exportera personuppgifter. Detta innebär att samtliga medlemsfrågor kommer att hänvisas tillbaka till föreningen.

Markerar ni "Endast läsa" tillåts SvSF att läsa personuppgifterna för personer i föreningens medlemsregister. SvSF får då möjlighet att ta del av personuppgifter, exklusive personnummer, för de medlemmar som är markerade som aktiv i idrott. Även i detta fall kommer SvSF att få hänvisa medlemsfrågor tillbaka till föreningen.

Markeras "Läs och ändra” tillåts SvSF att uppdatera personuppgifterna för personer i föreningens medlemsregister. SvSF får då tillgång till personuppgifter, inklusive personnummer, för de medlemmar som är markerade som aktiv i idrott och kan då uppdatera uppgifter som mailadress.

SvSF vill kunna ge bästa möjliga service till våra föreningar och era medlemmar. Vi ber er därför att fylla i ”Läs och ändra” så att vi kan hjälpa er på bästa sätt!

Denna förändring var Riksidrottsförbundets första steg i att anpassa systemet till den nya dataskyddsförordning kring behandling av personuppgifter (GDPR) som kommer våren 2018.

Om IdrottOnline
IdrottOnline är ett säkert system som obehöriga inte har tillgång till. Uppgifter i medlemsregistret lämnas från centralt håll inte ut till någon tredje part, vilket exempelvis innebär att reklamutskick inte förekommer.

Kontakt
Kontakta Svenska Skyttesportförbundets kansli på 08-699 63 70 (9.00-11.30, 12.30-15.00 vardagar) eller This is a mailto link, eller IdrottOnline-supporten om du har några frågor.

 

Uppdaterad: 30 JAN 2018 16:16 Skribent: Alexander Carlsson
E-post: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

MÄSTERSKYTTEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...