Hoppa till sidans innehåll

SvSF:s prioriterade barn- och ungdomsområden 2017-2019


Svenska Skyttesportförbundet vill att skyttesporten ska erbjuda barn- och ungdomar en attraktiv verksamhet, där man får chans att utvecklas och där man vill stanna kvar en lång tid. Efter analyser och utvärderingar har vi hittat både framgångsfaktorer och utvecklingsbara områden. Baserat på det har SvSF beslutat att följande är prioriterade områden att satsa på under 2017–2019:

Rekrytering och utbildning av ledare och tränare

Genom att se till att det finns många och utbildade ledare/tränare skapar vi en attraktiv och trygg miljö. Om medlemmarna blir sedda, utvecklas och kan påverka verksamheten stannar de längre i idrotten. Vi ser också att utbildade ledare/tränare vet när en person vill satsa mer på sitt skytte och kan hjälpa denna att ta nästa steg i utvecklingen.

Att bygga grupper och laganda

Som individuell idrott behöver vi tänka på att bygga grupper och att skapa en laganda för att få en attraktiv föreningsmiljö. En bra gemenskap är en av grundpelarna för att individerna ska stanna kvar i idrotten.
Att ha drop in-skytte är inte fel, men vi rekommenderar att man kombinerar detta med fasta träningsgrupper där deltagarna får chans att utvecklas i högre grad, blir sedda och blir del av en gemenskap. Att gemensamt träna skytte och att inte bara skjuta ser vi är en viktig framgångsfaktor för att få behålla barn och ungdomar i skyttet. Läger på distrikts- eller riksnivå är ett annat sätt att jobba med det här.

 

Ge alla en möjlighet att delta

Genom att föreningarna har modern utrustning som utövaren kan låna samt att anläggningarna är lättskötta och moderna kan alla delta oavsett social status eller eventuella särskilda behov.


Samarbete över gränserna

Genom att samarbeta med andra föreningar kan en förlängd säsong erbjudas. Detta kan till exempel göras genom att en lerduveförening samarbetar med en gevärsförening för att dess medlemmar ska kunna få vara aktiva under den del av året då det naturligt är säsongsuppehåll. Eller varför inte förlänga säsongen? Till exempel luftpistol går alldeles utmärkt att skjuta även på sommaren, speciellt om man inte har något krutskytte att utöva i stället.
Förlängda säsonger gör att vi förhoppningsvis inte tappar utövare som vi tidigare gjort under säsongsuppehållet.

Uppdaterad: 17 APR 2018 16:32 Skribent: Alexander Carlsson
E-post: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

MÄSTERSKYTTEN


SAMARBETSPARTNERS

  
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...