Hoppa till sidans innehåll

SvSF:s Utbildningsplan


Utbildningsplanen är en del i SvSF:s satsning mot idrottens Strategi 2025 där utbildningsmaterial digitaliseras för att underlätta för medlemmarna, ledarna, tränarna, föreningarna och distrikten.

Utbildningsplanen är ett levande dokument som stäms av och uppdateras löpande allteftersom utvecklingsarbetet och digitaliseringen fortlöper.

 

Ledar- och tränarutbildningarna

Ledare- och tränarutbildningar omfattar tre steg samt kompletteras med en separat utbildar-utbildning och en frivillig introduktionsutbildning.

Utbildningarna sker både via webbutbildningar i Utbildningsportalen samt med fysiska utbildningar (kurser) tillsammans med en utbildare/tränare.

De delar av ledar- och tränarstegen som består av biträdande föreningstränare (grenspecifika delar till Steg 1 - Ledare) och Föreningstränare kommer allteftersom de uppdateras att fasas ut och ersättas.

Alla som har gått de tidigare utbildningarna Biträdande föreningstränare och Föreningstränare kommer att valideras in i motsvarande steg i den nya ledar- och tränarstegen. Undantaget är dock breddtränarna som inte blir utbildare automatiskt utan det krävs fortbildning för att läsa in det nya materialet och upplägget.

Läs mer om SvSF:s ledar- och tränarstege

 

Digitala utbildningar

För att öka tillgängligheten av våra utbildningar kommer vi allt mer att använda digitala verktyg som vår Utbildningsportal samt mötesverktyget Zoom.

Genom Utbildningsportalen och Zoom kommer det erbjudas utbildningar inom specifika ämnen. Beroende på vilken typ av utbildning det gäller kommer upplägget att variera mellan föreläsningar/webbinarier i mötesverktyget Zoom och självstudier i Utbildningsportalen eller en kombination av båda.

 

Utbildningsportalen
I december 2019 lanserades SvSF:s Utbildningsportal som ett första steg för SvSF att digitalisera sitt utbildningsmaterial.

I Utbildningsportalen samlas våra digitala utbildningar och för tillfället är det möjligt att göra skyttekortsutbildningarna här.

Läs mer om SvSF:s Utbildningsportal

 

Digitala föreläsningar och webbinarier
Genom att använda det digitala mötesverktyget Zoom kommer vi erbjuda allt fler föreläsningar och webbinarier inom specifika ämnen där deltagarna kopplar upp sig och deltar hemifrån.

Dessa föreläsningar/webbinarier annonseras på hemsidan med förutsättningar och instruktioner för t.ex. anmälan.

Uppdaterad: 05 NOV 2020 10:22 Skribent: Eric Wallberg
E-post: This is a mailto link

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...