Hoppa till sidans innehåll

Steg 1 - Ledare


Steg 1 – Ledare är det första steget i SvSF:s ledar- och tränarstege och ersätter Biträdande föreningstränare. Utbildningen är öppen för alla medlemmar men riktar sig främst till de som har eller är intresserade av ett ledaruppdrag, t.ex. styrelsemedlemmar, ledare vid träningar, tränare osv. Steg 1 är obligatorisk för de som vill gå vidare och utbilda sig till tränare.

Steg 1 består av två delar:

  • Allmän del
  • Grenspecifik del

Utbildningen är/kommer vara digital och genomföras i Utbildningsportalen. Detta som ett led i att öka tillgängligheten och kvalitetssäkra utbildningsmaterialet.

Steg 1 är en grundutbildning och bör ses som en handbok eller uppslagsverk med hänvisningar till fördjupningar. Innehållet uppdateras och därför kan du återvända för att hitta aktuell information.

 

Allmän del

Den första delen av Steg 1 är den allmänna delen som är gemensam för alla och obligatorisk för att kunna gå vidare till de grenspecifika delarna. Allmänna delen är digital och genomförs i Utbildningsportalen.

Den allmänna delen innehåller information om t.ex. organisation, trygghet, säkerhet, bestämmelser, ledarskap m.m. Det innehåller flera nyheter och förändringar som innebär att Steg 1 – Allmän del ersätter det gemensamma blocket i Biträdande föreningstränare. Därför kommer inte kapitel 1-6, som är de gemensamma kapitlen i Biträdande föreningstränare, att användas längre.

 

Grenspecifik del

Den andra delen är grenspecifik och du väljer själv vilken/vilka grenar du vill gå för att slutföra Steg 1-utbildningen.

För tillfället är tre grenspecifika delar uppdaterade och lanserade i Utbildningsportalen:

  • Gevär
  • Field Target
  • Lerduva

Det pågår ett arbete med att uppdatera utbildningsmaterialet för övriga sektioner, här kan du följa arbetet för de olika sektionerna:

Pistol

Arbetar med att rätta till felaktigheter i grenspecifika blocket från Biträdande föreningstränare som kommer användas i Steg 1 tills vidare. Materialet kommer användas som grenspecifik del i Steg 1 tills vidare med mål att uppdatera och ersätta hela den grenspecifika delen.

Viltmål

Arbetar med utbildningsmaterial för den grenspecifika delen till Steg 1-utbildningen som kommer digitaliseras och erbjudas i Utbildningsportalen.

 

Hur går jag utbildningen Steg 1 – Ledare

För tillfället skiljer sig utbildningens upplägg beroende på vilken grenspecifik del du väljer.

 

Gevär, Field Target och Lerduva

Eftersom dessa grenspecifika delar är uppdaterade och digitaliserade kan hela Steg 1-utbildningen genomföras i Utbildningsportalen för att bli en utbildad ledare inom SvSF.

 

Övriga grenspecifika delar

För de grenspecifika delar som ännu inte finns i Utbildningsportalen gäller följande tills vidare:

  1. Steg 1 – Allmän del görs i Utbildningsportalen.
  2. Grenspecifika delen blir utbildningsblocket från Biträdande Föreningstränarutbildningen för respektive sektion som görs tillsammans med en breddtränare, läs mer om breddtränare.
Uppdaterad: 13 APR 2022 08:53 Skribent: Eric Wallberg
E-post: Adressen Gömd

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...