Hoppa till sidans innehåll

Försäljningsmaterial


 Allmänt:

Följande varor finns att beställa hos kansliet, när inte annat står.
För beställning av kansliprodukter, sätt in totala summan av det du beställer på Svenska Skyttesportförbundets bankgirokonto 834-7718. Ange vad beställningen gäller, ditt namn och leveransadress i meddelandefältet.

Vill du hellre betala med faktura, maila din beställning då till This is a mailto link. Observera att porto och faktureringsavgift tillkommer vid betalning via faktura.

Samtligt material skickas med B-post.nskas snabbare leverans tillkommer A-porto.

  

Informationsmaterial

Svenska Skyttesportförbundet tog under 2012 fram en serie informationsmaterial som föreningar och SDF kan använda i rekryteringssyfte.

Klicka här för att komma till informationsmaterialet.


 

Skyttemärken
Samtliga skyttemärken för sportskytte- och nationella grenar, finns nu hos GESAB. Där finner du även Sauer. Läs på: http://www.skyttetjanst.se


 
 


 

Svenska Skyttesporförbundets pin

Pin från Svenska Skyttesportförbundet att sätta på tröjan, väskan eller annat valfritt ställe!

 

pins_www_hand mini
Pris: 10 kr (+ porto)


Skyttekort:

 
 

Grundutbildning

När du beställer grundutbildningshäftena får du med ett generellt material som gäller för alla grenar.


Du kan också ladda ned det digitalt: HÄR.

 

Skyttekortet-Generellt-1203

Gevär 

Gevärsskyttekortet är den grundläggande utbildning på gevär för såväl nybörjare som för rutinerade skyttar. Materialet innehåller de elementära bitarna om organisationens uppbyggnad och funktion, etik och moral, livshållning, skjutteknik, utrustning men framför allt om säkerhet och ansvar. Utbildningen kan genomföras i föreningsregi, gärna lärgruppsform. Därefter följer en examination med en teoretisk och en praktisk del. Som ett bevis för att man uppnått kraven för godkänt på båda delmomenten utfärdas skyttekortet. Provet kan avläggas från och med det året man fyller 13 år.

 

Materialet går även att ladda ner digitalt

Gevär: HÄR, Grundutbildning: Se ovan


Field Target

Utbildningsmaterialet för dig som vill börja med Field Target består av 3 delar. Häftena: Grundutbildning, Gevär, samt grenspecifikt häfte Field target. Innehållet varierar från föreningskunskap och organisationskunskap till delar som berör säkerhet och grundläggande regler. Materialet är menat att ge nybörjaren en god grund att stå på, både som medlem i en skytteförening och som Fieldtargetskytt. Utbildningen kan genomföras i föreningsregi, gärna i gruppform, alternativt på distans. Därefter följer en examination med en teoretisk och en praktisk del. Som ett bevis för att man uppnått kraven för godkänt på båda delmomenten utfärdas skyttekortet. Provet kan avläggas från och med det året man fyller 13 år.

 

Materialet går även att ladda ner digitalt

Field Target HÄR, Grundutbildning: Se ovan

 

skyttekort gevar framsida

Pris: 150 kr

 

Kpist

Grundutbildningen Kpist är utbildningsmaterialet för dig som är nybörjare inom kpistkyttet. Du måste vara minst 17 år för att få skjuta kpist. Innehållet i kpisthäftet är tillstörsta del materialkännedom och säkerhet . Materialet är menat att ge nybörjaren en god grund att stå på. Utbildningen kan genomföras i föreningsregi, gärna i lärgruppsform. Därefter följer en examination med en teoretisk och en praktisk del. Som ett bevis för att man uppnått kraven för godkänt på båda delmomenten utfärdas skyttekortet.

 

Materialet går även att ladda ner digitalt

Kpist: HÄR, Grundutbildning: Se ovan

 

 skyttekort kpist framsida
Pris: 150 kr

 

Lerduva

Grundutbildning Lerduvor är utbildningsmaterialet för dig som är nybörjare inom lerduveskyttet. Den passar bra som material för utbildningen Skyttekortet-Lerduvor. Innehållet varierar från föreningskunskap och organisationskunskap till delar som berör teknikträning och fysisk träning. Materialet är menat att ge nybörjaren en god grund att stå på, både som medlem i en skytteförening och som lerduveskytt. Utbildningen kan genomföras i föreningsregi, gärna i lärgruppsform. Därefter följer en examination med en teoretisk och en praktisk del. Som ett bevis för att man uppnått kraven för godkänt på båda delmomenten utfärdas skyttekortet. Provet kan avläggas från och med det året man fyller 13 år.

 

Materialet går även att ladda ner digitalt

Lerduva: HÄR, Grundutbildning: Se ovan

 

 

skyttekort lerduva framsida

Pris: 150 kr

 

Pistol

Grundutbildning Pistol är utbildningsmaterialet för dig som är nybörjare inom pistolkyttet. Den passar bra som material för utbildningen Skyttekortet-Pistol. Innehållet varierar från föreningskunskap och organisationskunskap till delar som berör teknikträning och fysisk träning. Materialet är menat att ge nybörjaren en god grund att stå på, både som medlem i en skytteförening och som pistolskytt. Utbildningen kan genomföras i föreningsregi, gärna i lärgruppsform. Därefter följer en examination med en teoretisk och en praktisk del. Som ett bevis för att man uppnått kraven för godkänt på båda delmomenten utfärdas skyttekortet. Provet kan avläggas från och med det året man fyller 13 år.

 

Materialet går även att ladda ner digitalt

Pistol: HÄR, Grundutbildning: Se ovan

 

framsida pistol
Pris: 150 kr

 

Viltmål

Viltmålsskytte Grundutbildning är utbildningsmaterialet för dig som är nybörjare inom viltmålsskyttet. Den passar bra som material för utbildningen Skyttekortet-Viltmål. Innehållet varierar från föreningskunskap och organisationskunskap till delar som berör teknikträning och fysisk träning. Materialet är menat att ge nybörjaren en god grund att stå på, både som medlem i en skytteförening och som viltmålsskytt. Utbildningen kan genomföras i föreningsregi, gärna i studiecirkelform.

 

Materialet går även att ladda ner digitalt

Viltmål: HÄR, Grundutbildning: Se ovan

 

skyttekort viltmal framsida

Pris: 150 kr

   
   

Säkerhetsbestämmelser civilt skytte (SäkB) 2015                          

Bestämmelser för säkerheten vid allt skytte på civila banor och i fältskytteterräng, som ägs eller disponeras av föreningar anslutna till Svenska Skyttesportförbundet och Svenska Pistolskytteförbundet.

Aktuell utgåva av SäkB 2015, med några uppdateringar sedan tryckning, hittas digitalt under Regler och bestämmelser.

 

 

 

SäkB 2015 liten
SLUT PÅ LAGER

   

Vitbok                                                                                               

Skytterörelsen arbetar aktivt med miljöfrågor som är kopplade till vår verksamhet. Arbetet görs till stor del tillsammans med Svenska Pistolskytteförbundet inom ramen för Skytteorganisationernas samarbetsdelegation (SOS). I detta arbete har frågan om bly i ammunition fått ett stort utrymme, där SOS bland annat gett Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) i uppdrag att belysa blyfrågan i två vetenskapliga rapporter;

  • Om bly och alternativ till bly i ammunition vid skytte
  • Om bly i kulfång
  • Kontrollprogram för kulfång

VitbokenVitboken


Pris: 50 kr/st

   

Fysisk träning för skyttar                                                       

Likväl som många andra idrotter är skytte en väldigt komplex idrott. För att bli duktig räcker det inte att ha en utmärkt teknik och/eller ett starkt psyke. Även en bra kondition och en stark kropp är nödvändiga beståndsdelar i ett vinnande koncept. I boken får du veta mer om hur kroppen fungerar och hur man tränar den. Här finns även en omfattande övningsbank ur vilken du själv kan välja ut lämpliga övningar.



Pris: 120 kr

   

ISSF:s Höjdmarkeringsband

  

Finns att beställa hos GESAB, http://www.skyttetjanst.se, eller telefon 0176-20 82 80

 

Höjdband

Dvd Skjutställningar                                                                 

Den här dvd:n vänder sig till instruktörer och skyttar som vill lära sig grunderna i våra skjutställningar i gevärsskytte; sittande med stöd, liggande, knästående och stående.

Genom att lägga in siktbildsanimationer har vi försökt skapa en bild av det skytten ser i rikmedlen under skjutningen. Vi hoppas att detta ska leda till en ökad förståelse, men även skapa ett underlag för intressanta diskussioner mellan skytt och instruktör/tränare.

Den som kan ta till sig de grunder som presenteras här har kommit en bra bit på vägen mot att hitta bra skjutställningar.

Skjutställningar
Pris: 90 kr

   

Grunderna i viltmål, skeet, trap & sporting                              

På dvd:n presenteras grunderna i viltmålsskytte och lerduveskytte. Dvd:n är framtagen i samarbete med några av Sveriges mest erfarna skyttar inom respektive gren.

DVD
Pris: 50 kr

   

Mental träning                                                     

Vi jobbar med att ta fram ett nytt material inom ämnet Mental Träning och hoppas kunna komma ut med det under 2018. Vi saluför själva inte någon bok på området fram till dess, utan rekommenderar istället boken ”Idrottsglädje Prestation Utveckling. Kognitiv beteendeterapi för tränare, idrottare och föräldrar.” av Olle Wadström och Daniel Ekvall (ISBN 978-91-981441-1-6).

 

Idrottsglädje Prestation Utveckling

   

Temahäften                                                                            

En serie av temahäften som beskriver skyttets teknik, taktik och träning har tagits fram. Serien vänder sig till dig som har hållit på med skytte ett tag och som nu vill utveckla dina färdigheter ytterligare.

Förutom den rent teoretiska bakgrunden får du även i varje häfte tips på hur du praktiskt kan träna olika moment. Följande häften finns:

  • 1. Skjutteknik
  • 2. Skjutställningar
  • 3. Skytteträning
  • 4. Fysisk träning
  • 5. Träningsplanering
  • 6. Vindavdrift SLUTSÅLT

Tema-häften

Ordinarie pris: 25 kr/st

   

Fältskytteboken                                                                         

Fältskytteboken vänder sig i första hand till skyttar och ledare som vill utveckla sina färdigheter i fältskytte och behandlar både korthåll och gevär 6,5 mm. I boken, som omfattar drygt 50 sidor, får man lära sig mer om ballistik, bedömning av vind och avstånd, skjutställningar, fältskytteträning och inskjutning/kontrollskjutning. Varje avsnitt avslutas med en sammanfattning samt några frågeställningar att fundera över.  

Fältskytteboken
Pris: 100 kr

   

 

 

   

Idékatalogen                                                                                     

Tips och idéer till aktiviteter i föreningen.

 

Slut i tryckt version, men finns här som PDF

Idékatalogen
Gratis

   

ISSF reglemente på engelska

Finns att ladda ner direkt från ISSF.
Klicka här för att komma till deras shop.

Se även vår samlingssida för regler och bestämmelser.

 

issfregler www

 

Medlemsblock med SvSF:s namn finns till försäljning hos Gunnar Elfving. Vi hänvisar er till GESAB.

Uppdaterad: 19 MAR 2018 10:26

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

MÄSTERSKYTTEN


SAMARBETSPARTNERS

 















 
WEBBSHOP




Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGAR



Postadress:
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996370
E-post: office@skyttesport.s...